| | |

Munakoisolasagne

Munakoisolasagne valmistuu yhden kastikkeen taktiikalla. Helppo lasagne on rakenteeltaan mehevä ja maultaan herkullinen.

Munakoisolasagne on mehevä ja helppo tehdä. Lasagnen päällä on mozzarellajuustoa sekä basilikanlehtiä. 

Lasagne on metallisessa vuoassa, jonka ympärillä on lautasia ja laseja. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Yhtä hyvin ruoan nimi voisi olla paras kasvislasagne, sillä sellainen tämä on. Uunissa paahdetut kasvikset lisätään täyteläiseen tomaattikastikkeeseen ja ladotaan uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjen kanssa.

Lisäksi tarvitaan vain mozzarellaa – tai vegaanista juustoraastetta, jos toiveena on vegaaninen lasagne. Tärkeää on, että kastikkeessa on riittävästi nestettä, sillä lasagnelevyjä ei esikeitetä. Kastikkeen herkullinen maku imeytyy pastaan tehden siitä jumalaisen herkullista.

Sekin on tärkeää, että kastikkeesta tekee omalle suulle sopivan. Lisää suolaa, hapokkuutta ja makuja pyöristävää makeutta sinulle sopivasti.

Jos pidät Italiaan kallellaan olevista ruoista kurkkaathan nämä reseptit:

Munakoison ystävät tykkäävät taatusti myös näistä ruoista:

Munakoisolasagne on mehevä ja helppo tehdä. Lasagnen päällä on mozzarellajuustoa sekä basilikanlehtiä. Lasagne on metallisessa vuoassa, jonka ympärillä on lautasia ja laseja. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Munakoisolasagne

Munakoisolasagne on herkullinen kasvislasagne, joka syntyy yhden kastikkeen taktiikalla.
Esivalmistelu30 minutes
Kypsennys40 minutes
Valmistusaika1 hour 10 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 2 munakoisoa (noin 600 g)
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkanaa
  • 2 sellerin vartta
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä (lisää tarvittaessa)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 9 lasagnelevyä
  • 150 g mozzarellaa
  • basilikaa
  • kirsikkatomaatteja

Tee näin

  • Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja sellerinvarret. Silppua porkkana.
  • Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa (loput öljyt tarvitset munakoisoihin). Kypsennä sipulia, selleriä, silputtua porkkanaa ja valkosipulia 15 minuuttia keskilämmöllä.
  • Lisää tomaattimurska, vesi ja suola.
  • Mausta balsamiviinietikalla ja sokerilla.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.Leikkaa munakoiso kuutioiksi, pirskota päälle 3 rkl oliiviöljyä ja paahda 25 minuuttia.
  • Lisää munakoiso kastikkeeseen. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä tai esimerkiksi punaviiniä. Huomaa, että lasagnelevyt imevät nestettä, joten kastike saa olla melko "löysää".
  • Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pyöristävää makeutta tai happoa
  • Kokoa lasagne: Levitä neljäsosa kastikkeesta uuninkestävään vuokaan. Laita päälle 3 lasagnelevyllä. Toista vielä kaksi kertaa. Lisää mozzarellajuustoa 2 muuhun kerrokseen. Viimeistele kerroksella kastiketta.
  • Paista lasagnea noin 40 minuuttia. Lisää puolivälissä hieman mozzarellaa lasagnen päälle.
  • Tarjoile basilikan ja kirsikkatomaattien kanssa. Ripottele päälle halutessasi oliiviöljyä.

Vinkit!

Mozzarellan sijaan voit käyttää vegaanista juustoraastetta.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!