| |

Ndujarisotto

Ndujarisotto on sopivan tulinen ja täydellisen herkullinen ruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Nduja, italialainen salamilevite, on täydellistä risoton tai pastan maustamiseen.

Ndujarisotto on hehkuvan värinen ja supermaukas ruoka, joka sopii arkeen ja viikonlopun vierasruoaksi.

Ndujarisotto on valkoisella lautasella. Kuva on vaalea. Risoton päällä on hienonnettua lehtipersiljaa.

Ndujarisotto tehdään kuten mikä tahansa risotto: kuullotetun riisin joukkoon lisätään kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan samalla risottoa voimakkaasti sekoittaen. Ja kun risottoriisi on melkein kypsää, lisätään ndujaa ja parmesaania.

Muista jättää risotto rakenteeltaan löysäksi. Kermaista rakennetta (ilman kermaa) risottoon saa, voimakkaalla riisin sekoittamisella. Riisistä irtoaa sekoitettaessa tärkkelystä, joka suurustaa kasvisliemen ja tekee rakenteesta täyteläistä. Käytän sekoittamiseen usein pallovispilää, jolla voimakas sekoittaminen on helppoa.

Kokeile myös valloittavan herkullista ndujapastaa!

Ndujarisotto on hehkuvan värinen ja supermaukas ruoka, joka sopii arkeen ja viikonlopun vierasruoaksi. Ndujarisotto on valkoisella lautasella. Kuva on vaalea. Risoton päällä on hienonnettua lehtipersiljaa.

Ndujarisotto

Ndujarisotto on helppo ja vastustamattoman herkullinen risotto, joka maustetaan italialaisella nduja-salamitahnalla.
Esivalmistelu5 mins
Kypsennys25 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 dl risottoriisiä esim. Arborio
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • noin 10 dl kasvislientä
  • kourallinen parmesaania tai pecorinoa
  • muutama reilu ruokalusikallinen ndujaa
  • ripaus suolaa tarvittaessa

Tee näin

  • Kuori ja hienonna salottisipuli.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai laakeassa reunallisessa kasarissa ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.
  • Lisää riisi ja kuullota vielä pari kolme minuuttia.
  • Lisää valkoviini, sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.
  • Lisää risottoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita risottoa.
  • Muista sekoittaa, liki vatkata, risottoa välillä voimakkaasti. Näin saat risottoon kermaista rakennetta.
  • Kun risotto on liki kypsää, lisää nduja sekä juustoraaste.
  • Muista jättää risoton rakenne löysäksi.
  • Tarkista vielä risoton suola ja happo. Lisää tarvittaessa.

Vinkit!

Ndujaa saa nykyisin tavallisesta ruokakaupasta. Löydät lasipurkin yleensä säilykehyllystä.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!

Katso myös nämä reseptit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating