Ndujarisotto
Ndujarisotto on sopivan tulinen ja täydellisen herkullinen ruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Nduja, italialainen salamilevite, on täydellistä risoton tai pastan maustamiseen.

Ndujalla maustettu risotto tehdään kuten mikä tahansa risotto: kuullotetun riisin joukkoon lisätään kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan samalla risottoa voimakkaasti sekoittaen. Ja kun risottoriisi on melkein kypsää, lisätään ndujaa ja parmesaania.
Muista jättää risotto rakenteeltaan löysäksi. Kermaista rakennetta (ilman kermaa) risottoon saa, voimakkaalla riisin sekoittamisella. Riisistä irtoaa sekoitettaessa tärkkelystä, joka suurustaa kasvisliemen ja tekee rakenteesta täyteläistä. Käytän sekoittamiseen usein pallovispilää, jolla voimakas sekoittaminen on helppoa.
Kokeile myös valloittavan herkullista ja suosittua ndujapastaa!
Risotonystävän kannattaa muistaa nämä risottoreseptit:

Ndujarisotto
Raaka-aineet
- 4 dl risottoriisiä esim. Arborio
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli
- 2 dl valkoviiniä
- noin 10 dl kasvislientä
- kourallinen parmesaania tai pecorinoa
- muutama reilu ruokalusikallinen ndujaa
- ripaus suolaa tarvittaessa
Tee näin
- Kuori ja hienonna salottisipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa tai laakeassa reunallisessa kasarissa ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.
- Lisää riisi ja kuullota vielä pari kolme minuuttia.
- Lisää valkoviini, sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin.
- Lisää risottoon kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita risottoa.
- Muista sekoittaa, liki vatkata, risottoa välillä voimakkaasti. Näin saat risottoon kermaista rakennetta.
- Kun risotto on liki kypsää, lisää nduja sekä juustoraaste.
- Muista jättää risoton rakenne löysäksi.
- Tarkista vielä risoton suola ja happo. Lisää tarvittaessa.