Itse tehty mantelimassa

Itse tehty mantelimassa syntyy kolmesta raaka-aineesta. Se on helppo, nopea ja herkullinen. Laita pullan väliin kermavaahdon kanssa – hillolla tai ilman.

Itse tehty mantelimassa on pienessä kulhossa. Lautasella on laskiaispulla, joka on leikattu auki. Pullan päällä on kermavaahtoa hilloa ja mantelimassaa.

Laskiaisen aikaan käydään aina sama kädenvääntö: hillolla vai mantelimassalla. Molemmilla vaihtoehdoilla on oma vankka kannattajakuntansa, eikä toiselle puolelle aitaa juuri kurkita.

Minä olen hillotyyppi. Pitkin sormia valuva hillovana ja nenänpäähän asettuva kermavaahtotäppä ovat osa laskiaispullanautintoa. Mantelimassa pääsee kolmanneksi pyöräksi kun sen tekee itse sillä silloin mantelimassasta saa ihanan kosteaa ja suussa sulavaa – kiinteä kaupan mantelimassa ei minua houkuttele.

Perinteisesti mantelimassaan laitetaan saman verran mantelia ja sokeria (1:1) ja massa notkistetaan tilkalla nestettä. Minä vähensin hieman mantelimassan makeutta. Nesteenä olen käyttänyt kasvimaitoa, kermaa ja joskun jotain mantelilikööriä. Karvasmantelia voi lisätä maltillisesti, jos sen makumaailma houkuttaa.

Itse tehty mantelimassa on ihanaa myös siten, että sekaan laittaa hieman rouhittua mantelia tuomaan tasaiseen massaan vähän elämää.

Laskiaisen aikaan maistuvat myös nämä reseptit:

Itse tehty mantelimassa on pienessä kulhossa. Lautasella on laskiaispulla, joka on leikattu auki. Pullan päällä on kermavaahtoa hilloa ja mantelimassaa.

Itse tehty mantelimassa

Itse tehty mantelimassa syntyy kolmesta raaka-aineesta. Täydellistä laskiaispullan välissä!
Esivalmistelu10 minutes
Valmistusaika10 minutes

Raaka-aineet

  • 60 g mantelijauhoa
  • 40 g erikoishienoa sokeria
  • muutama pyöräytys vaniljamyllystä (voi jättää pois)
  • 1–2 rkl maitoa tai kermaa

Tee näin

  • Sekoita mantelijauho ja sokeri kulhossa.
  • Lisää halutessasi vanilja ja tilkka kerrallaan nestettä. Nesteen määrään vaikuttaa jonkin verran mantelijauhon kosteus.
  • Työstä tasaiseksi massaksi.
  • Muotoile massa pötköksi, pyöräytä kelmun sisään ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi, jotta sokeri sulaa mantelijauhon joukkoon.

Vinkit!

Lisää massaan halutessasi mantelirouhetta ja notkista lisäämällä kermaa (tai maitoa tai mantelilikööriä).

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?