• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Aamupala & brunssi Leivonta Pannukakut, vohvelit & letut

Rapeat vohvelit hapanjuurella

Rapeat, vastapaistetut vohvelit ovat täydellisiä aamupalalla, brunssilla tai kahvipöydässä. Voit täyttää vohvelit makealla tai suolaisella täytteellä.

Kuvassa on iso kasa vohveleita, kermavaahtokulho ja  pienessä kulhossa lakkoja. Kuva on otettu päältä.

Vohvelit ovat vähän kuin pannarin, letun ja rapean keksin upea yhteenliittymä. Aivan tavattoman herkullisia, moneen tilanteeseen sopeutuvia herkkuja, jotka tuovat hymyn huulille.

Kaapissani on 80-luvulta asti käytössä ollut retrorauta, jonka sähköpiuhaa on pariin kertaan korjattu, mutta paistojälki on edelleen aivan priimaa. Tykkään tehdä vohvelitaikinan ilman sokeria, jotta täytteiden kanssa voi villiintyä. Ja mikäpä olisi parempaa kuin pieni villiintyminen.

Makeista täytteistä tykkään klassisesta marjat ja kermavaahto -yhdistelmästä. Myös esimerkiksi lakkahillo on vohveleiden kanssa ihanaa.

Suolaisista täytteistä kannattaa pitää mielessä ainakin skagenröra eli katkaraputahna, jonka maustan usein wasabilla. Myös porotahna on ihanaa vohvelin päällä.

Eikä vohvelirautaa kannata vain perinteisiä vohveleita varten esille ottaa. Tee vohveliraudalla vaikka kesäkurpitsa-halloumipihvejä!

Vohvelin päällä on kermavaahtoa ja lakkoja.
Kuvassa on iso kasa vohveleita, kermavaahtokulho ja pienessä kulhossa lakkoja. Kuva on otettu päältä.

Rapeat vohvelit hapanjuurella

Rapeat vohvelit syntyvät yksinkertaisista aineksista. Lopputulos on paitsi rapea myös mehevä!

Välineet

  • vohvelirauta

Raaka-aineet

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vettä
  • 100 g aktiivista hapanjuurta 1 1/4 dl
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja 225 g
  • 75 g voita sulatettuna

Tee näin

  • Sekoita maito, vesi, hapanajuuri ja suola.
  • Lisää vehnäjauhot.
  • Lisää myös sulatettu voi.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Laita taikina yöksi jääkaappiin tai anna olla muutama tunti huoneenlämmössä.
  • Paista taikina vohveleiksi.
  • Tarjoa mielesten täytteiden kanssa.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa!


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kuukauden viini: Farina ripasso classico superiore
Next Post: Vohveliraudan puhdistusvohveli »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT