Rapeat vohvelit hapanjuurella
Rapeat, vastapaistetut vohvelit ovat täydellisiä aamupalalla, brunssilla tai kahvipöydässä. Voit täyttää vohvelit makealla tai suolaisella täytteellä.
Vohvelit ovat vähän kuin pannarin, letun ja rapean keksin upea yhteenliittymä. Aivan tavattoman herkullisia, moneen tilanteeseen sopeutuvia herkkuja, jotka tuovat hymyn huulille.
Kaapissani on 80-luvulta asti käytössä ollut retrorauta, jonka sähköpiuhaa on pariin kertaan korjattu, mutta paistojälki on edelleen aivan priimaa. Tykkään tehdä vohvelitaikinan ilman sokeria, jotta täytteiden kanssa voi villiintyä. Ja mikäpä olisi parempaa kuin pieni villiintyminen.
Makeista täytteistä tykkään klassisesta marjat ja kermavaahto -yhdistelmästä. Myös esimerkiksi lakkahillo on vohveleiden kanssa ihanaa.
Suolaisista täytteistä kannattaa pitää mielessä ainakin skagenröra eli katkaraputahna, jonka maustan usein wasabilla. Myös porotahna on ihanaa vohvelin päällä.
Eikä vohvelirautaa kannata vain perinteisiä vohveleita varten esille ottaa. Tee vohveliraudalla vaikka kesäkurpitsa-halloumipihvejä!
Rapeat vohvelit hapanjuurella
Välineet
- vohvelirauta
Raaka-aineet
- 2 dl maitoa
- 2 dl vettä
- 100 g aktiivista hapanjuurta 1 1/4 dl
- 1/2 tl suolaa
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja 225 g
- 75 g voita sulatettuna
Tee näin
- Sekoita maito, vesi, hapanajuuri ja suola.
- Lisää vehnäjauhot.
- Lisää myös sulatettu voi.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Laita taikina yöksi jääkaappiin tai anna olla muutama tunti huoneenlämmössä.
- Paista taikina vohveleiksi.
- Tarjoa mielesten täytteiden kanssa.