| | |

Kuukauden viini: Farina ripasso classico superiore

Lasillinen tuhtia punaviiniä on kuin lämmin halaus pimeänä syysiltana. Farina ripasso classico on juuri tällainen täydellinen halausviini.

Farina ripasso classico superiore on Kokkipottilan kuukauden viini. Kuukauden viini -postaussarjaan valitsen hyviä ja helppoja viinejä, jotka ilahduttavat ja sopivat nautittavaksi sellaisenaan hyvässä seurassa tai ruoan kanssa. Rennolla otteella valitut ruokasuositukset kuukauden viinille löydät postauksen lopusta.

Farinan viinitilan ripasso on italialainen, Veronan seudulta eli Veneton viinialueelta tuleva punaviini. Muhkean makuinen viini on oiva seurusteluviini ja aivan erinomainen pari monelle ruoalle.

Ripasson valmistaminen sellainen hävikistä herkuksi -tyyppinen tapaus. Viini nimittäin käytetään ensin aivan kuten mikä tahansa punaviini. Sitten viiniin lisätään amarone-viinistä siivilöityä kuorimassaa, ja viini käytetään uudelleen. Kuivatuista rypäleistä valmistettava amarone antaa siis ripassolle häivähdyksen intensiivisyyttään, syvyyttään ja maukasta vivahteikkuutta.

Mitä ruokaa ripasso-punaviinin kanssa?

Ripassot ovat oivallisia ruokaviinejä. Täyteläinen viini viihtyy hyvin juustojen tai riistan parina ja vaikka tuhtien pataruokien kaverina. Vastikään join lasillisen ripassoa burgundinpadan kanssa, ja viini toimi erityisesti vähän viilennettynä lihapadalle tosi hyvin.

Näiden blogin arkistosta löytyvien ruokien kanssa ajattelisin ripasson sopivan mainiosti. Muista kuitenkin, että se ruoka, joka sopii sinusta viinin pariksi, on se kaikkein paras match.

MIKÄ? Farina ripasso classico superiore

HINTA? 18,49€

MISTÄ? Alkon hyllyvalikoimasta

Tutustu myös näihin Kokkipottilan kuukauden viineihin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.