| |

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Kaupallisessa yhteistyössä Carr’sin kanssa

Liki syntisen ihanasti valuva kuuma juusto, hedelmiä ja rapeita keksejä. Syksyn upein juustotarjotin on tässä.  

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Uunissa paistettu camembert on yksi upeimmista – ja helpoimmista – tavoista saada aikaan wow-efekti. Olen tutkinut asiaa empiirisesti ja tulos on selvä: Paistetun juuston kannen avaaminen ja kuumaa juustoon dippaaminen aiheuttaa joka kerta onnenääniä. Ehkä osa onnenäänistä aiheutuu myös siitä tunnelmasta, kun ystävät tai perhe on koossa saman pöydän ääressä ja kurkottaa lähemmäs toisiaan, keskellä kattausta olevan kekseillä ja hedelmillä viimeistellyn juustolautasen äärelle.

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Koska vastakohdat täydentävät toisiaan, on rapeiden asioiden kastaminen juustoon suositeltavinta. Rapeat omppulohkot, viinirypäleet tai keksit suorastaan hullaantuvat kuumasta juustosta. Mutta kyllä pehmeämmätkin hedelmät kuten persimonit tai klementiinit juustokylvystä nauttivat. 

Kekseillä saa kahmaistua juustoa eniten kyytiin, ja suosikkiyhdistelmäni onkin Carr’s original, voileipäkeksien kunkku, jonka päällä on paljon keksinkyljellä kahmaistua, kuumaa camembert-juustoa ja viipale persimonia tai kotimaista omenaa. Myös viinirypäleitä kannattaa dipata valuvaan juustoon. Samalla tulee ihan vahingossa uitettua helposti myös sormia.

Camembert-juuston kanssa samaan aikaan paahdoin myös viinirypäleitä. Paahdetut viinirypäleet on aivan superihania! Tykkään tarjota kuumat ja hieman jo poksahtaneetkin viinirypäleet paitsi juuston ja keksien myös tuoreiden viinirypäleiden kanssa. Rakastan sitä tekstuurien vaihtelua, joka paahdetuissa ja tuoreissa viinirypäleissä on. Ja miten molemmat voivatkin olla niin herkullisia mutta täysin erilaisia. 

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Ohuet ja rouskuvat Carr’s original -keksit ovat ikisuosikkejani. Ne ovat maukkaita siltään tai suolaisella voilla siveltynä. Tykkään siitä, ettei kekseissä ole liikaa suolaa. Se lisää niiden monikäyttöisyyttä ja antaa tilaa täytteiden mauille. Keksit toimivat mainiosti alustana vaikkapa hummus-keolle, muhammara-vuorelle tai antipasti-annokselle. Ja tietysti: juustotarjottimelle keksit kuuluvat ilman muuta. 

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

KILPAILU – VOITA HERKKUKORI

Haluaisitko kotiisi ihanan herkkukorin piristämään vuoden pimeintä aikaa? Kommentoi tätä blogipostausta viimeistään 25.11.2018 ja olet mukana arvonnassa. Kerro, mitä sinun juustotarjottimellasi aina on. Tutustu kilpailun sääntöihin TÄÄLLÄ.

Resepti

Paistettu camembert & viinirypäleet kahdella tapaa

2–4 annosta

1 camembert-juustokiekko

rouhaisu mustapippuria

loraus oliiviöljyä

terttu viinirypäleitä

lisäksi

Carr’s original -keksejä

tuoreita viinirypäleitä

persimoneja

klementiinejä

kotimaisia omenoita.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista juustosta muovikääre. Jos olet ostanut juuston puulaatikossa, voin laittaa sen laatikkoon takaisin paahtamisen ajaksi. Aseta juusto uuninkestävään vuokaan tai esimerkiksi valurautapannuun.

Pese viinirypäleet ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Paista juustoa ja viinirypäleitä 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa muut tarjottavat: viipaloi persimonit, kuori klementiinit ja lohko omenat. Asettele keksit ja hedelmät tarjolle. Nosta kuuma juusto keskelle ja tarjoa heti.