• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Juhlat Pääsiäinen

Helppo lammaspaisti

Tällä reseptillä lammaspaisti onnistuu varmasti. 

Helppo lammaspaisti

Lammaspaisti onnistuu näin helposti: lammas uuniin, yöunet tai päivän touhut ja lammas on valmista. Matala lämpö ja pitkä aika tekevät taikojaan.

Voit tehdä mureaa lammasta niskasta, lavasta tai viulusta. Jos mahdollista, suosi karitsan lihaa, sillä se on maukkaampaa, eikä paljon pelättyä villasukka-efektiä tarvitse pelätä.

Kuvassa liha on nyhdetty pieneksi, aivan kuten tutumpi nyhtöpossu. Kun lihan paistaa matalassa lämmössä ylikypsäksi, tulee siitä juuri näin mureaa. Mutta lampaanlihan voi tarjota isompanakin palana, ei sitä tietenkään tarvitse riipiä pieneksi.

Helppo lammaspaisti on mainio ruoka vaikka lohkoperunoiden tai perunamuusin ja paistoliemen kanssa. Yhtälailla lihan voi laittaa hampurilaiseen, pitaleivän väliin, leivän päälle tai vaikka osaksi kreikkalaista ateriaa. 

Myös nämä reseptit kannattaa pääsiäistä ajatellen muistaa:

  • Kanarendang
  • Vegerendang
  • Paras parsarisotto
  • Parsa-uunifetasalaatti
  • Parsaa ja munamajoneesia
  • Sitruunaposset

Resepti

Helppo lammaspaisti

  • karitsan paisti, lapa tai viulu (esim. 1 1/2 kg)
  • 2–3 tl suolaa
  • noin 1/2 litraa vettä tai laimeaa liha- tai kasvislientä
  • hieman punaviiniä (voi jättää pois)
  • 2 sipulia
  • reilusti valkosipulinkynsiä

  1. Voit paistaa paistin joko kannellisessa padassa tai uunivuoassa folion alla.
  2. Hiero suola lihan pintaan.
  3. Laita liha pataan tai uunivuokaan. 
  4. Kaada vesi tai lihaliemi ja mahdollinen viini lihan perään. Jos vuoka on laakea, lisää nestettä hieman. Liha saa olla noin 1/3–1/2 nesteen peitossa.
  5. Kuori sipulit ja valkosipulit.
  6. Laita sipulit lohkoina ja valkosipulinkynnet kokonaisena myös pataan tai uunivuokaan.
  7. Kuumenna uuni 110–120 asteeseen.
  8. Laita kansi tai tiivis folio lihan päälle ja paista monta tuntia. Paistoaika riippuu paistin koosta. Liha on valmista, kun se on niin mureaa, että saat sen rikki haarukalla.
  9. Käytä liha haluamallasi tavalla.

Joko seuraat Kokkipottilan seikkailuja Instagramissa?


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Elämäni ruoka-aakkoset
Next Post: Servetin taittelu – suloinen pupu »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT