Lehtikaalisalaatti parmesaanikastikkeella

Lehtikaalisalaatti valloittaa nekin, jotka vierastavat lehtikaalin täyteläisyyttä ja vahvaa rakennetta. Opi kikka, jolla kesytät superruoaksi kutsutun kaalin!

Lehtikaalin seassa on jogurttipohjainen kastike. Salaatin päällä on rapeita kikherneitä sekä syötäviä kukkia.

Vihervoimaa täynnä oleva lehtikaali – samalla tavalla kuin salaattiin yhtälailla sopiva mustakaali – tarvitsee hieman hellyyttä ja kesytystä. Vahva, lehtivihreää pursuileva kaali pehmenee ja antautuu, kun hierot sitä hetken tilkalla öljyä.

Lehtikaali ja mustakaali eli palmukaali ovat samalla tavalla käytettäviä lehteviä kaaleja. Voit käyttää tähän salaattiin kumpaa tahansa. Molemmat kaalit sopivat myös muihin lehtikaalia tai mustakaalia sisältäviin resepteihini. Kokeile vaikka näitä ohjeita:

Tämä lehtikaalisalaatti on upean Tara Junkerin käsialaa. Salaatissa mustakaalin (tai lehtikaalin) sekaan lusikoidaan herkullinen jogurttipohjainen kastike, johon suolaisuutta tuo parmesaani. Voit tehdä salaatin kasvipohjaisena käyttämällä vegejogua ja vegaanista parmesaania.

Salaatin päälle paahdetaan uunissa rouskuvan rapeita kikherneitä. Päällä voit laittaa joko parmesaanilastuja tai esimerkiksi syötäviä kukkia.

Lehtikaalin seassa on jogurttipohjainen kastike. Salaatin päällä on rapeita kikherneitä sekä syötäviä kukkia.

Lehtikaalisalaatti parmesaanikastikkeella

Herkullinen salaatti on täydellinen yhdistelmä vihervoimaa ja ruokaisuutta.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

kikherneet

  • 1 tölkki kikherneitä
  • noin 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä

salaattipohja

  • 200 g lehtikaalia tai mustakaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen kuorettomia pistaasipähkinöitä

kastike

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl parmesaania
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl valkoviini- tai punaviinietikkaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl hunajaa tai agavesiirappia

Tee näin

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Laita valutetut kikherneet leivinpaperin päälle, lisää öljy, suoka ja chili. Sekoita.
  • Paahda kikherneitä uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita.
  • Huuhtele ja kuivaa lehtikaali tai mustakaali.
  • Poista paksut ja kovat lehtiruodit ja revi tai leikkaa suupaloiksi.
  • Lisää öljy ja hiero kaalia käsin, jotta sen kuidut pehmenevät.
  • Rouhi pistaasipähkinät.
  • Valmista kastike: kuori valkosipuli ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit myös hienontaa valkosipulin ja sekoittaa kastikkeen käsin.
  • Sekoita kastike kaalin joukkoon ja laita tarjoiluvadille. Lisää päälle kikherneet ja pistaasipähkinät.
  • Koristele halutessasi parmesaanilastuilla tai vaikka syötävillä kukilla.