Tomaatti-savutofupasta
Tomaatti-savutofupasta valmistuu hetkessä. Täydellistä ja superhyvää arkiruokaa!

Vartissa valmistuvat arkiruoat ovat todellisia arjentaklaajia. Tämän pastan salaisuutena on silkkisen pehmeä tofu-pastakastike, joka surautetaan tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderillä.
Tofun valmistaminen vaatii usein vähän työvaiheita (kuten tofun kuivaaminen), mutta tämä resepti tekee poikkeuksen. Kaikki kastikkeen ainekset voi laittaa sellaisenaan blenderiin tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan. Helppoa, nopeaa ja silti herkullista!
Tofupasta sopii myös sellaisille, jotka eivät välitä tofun rakenteesta. Samettisesta kastikkeesta napakan al dente -pastan kanssa tykkäävät sen sijaan kaikki.
Savustettu tofu tuo ruokaan herkullista syvyyttä. Pinnalle voi halutessaan ripotella mantelirouhetta tai auringonkukansiemeniä.
Myös nämä ihanat tofureseptit kannattaa kurkata:
Chocochilin Elina on tehnyt samantyyppistä pastaa tuoreista tomaateista.

Tomaatti-savutofupasta
Välineet
- sauvasekoitin tai blenderi
Raaka-aineet
- noin 400 g pastaa
- 300 g (1 pkt) savutofua
- 400 g (1 pkt) tomaattimurskaa
- pieni kourallinen manteleita tai auringonkukansiemeniä (voi jättää pois)
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl soijaa (tai sopivasti suolaa)
- pieni ripaus sokeria tai hieman hunajaa
- mustapippuria
- pastan keitinvettä
- tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
Tee näin
- Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi.
- Laita savutofu, tomaattimurska, mantelit, tomaattipyre ja valkosipulinkynsi blenderiin tai kapeahkoon, sauvasekottimelle sopivaan astiaan. Aja tasaiseksi.
- Mausta soijalla ja/tai suolalla, hyppysellisellä sokeria sekä mustapippurilla.
- Kaada kastike pannulle ja lämmitä. Lisää pastan keitinvettä, että saat sopivan löysän koostumuksen.
- Voit silputa joukkoon tuoreita yrttejä tai tarjota yrtit pastan päällä.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile heti.