Banh mi -patongit & glaseeratut kasvikset
Banh mi -patongit on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kikkomanin kanssa
Täytetyt patongit ovat vietnamilaisen katukeittiön klassikkoja. Nyt leivät täytetään marinoidulla tofulla ja teriyaki-glaseeratuilla kasviksilla. Nopeasti pikkelöity sipuli ja korianteri saavat leivän hehkumaan kesäisen raikkaana.

Herkulliset täytetyt patongit ovat täydellistä kesäruokaa: Leivät valmistuvat nopeasti, ne on helppo pakata mukaan ja maistuvat superherkullisilta. Ne maistuvat myös grillin äärellä, sillä sekä kasvikset että tofu ovat parhaimmillaan grillistä makua saaneina.
Marinoin tofun nopeasti soijakastikkeessa, johon sekoitin hieman silputtua valkosipulia. Ohuet siivut saavat makua nopeasti. Marinadia voi käyttää myös jälkimaustamiseen tai hyödyntää muussa ruoanlaitossa.

Kikkomanin Teriyaki-kastikkeet ovat sopivat kaikkeen kokkailuun ja grillaukseen. Nyt glaseerasin grillissä nopeasti käyneet kasvikset kastikkeella, jossa on paahdettuja seesamisiemeniä – nam. Kastiketta voi keittää halutessaan hieman kasaan, jotta siitä tulee paksumpaa. Näin valelukastike tarttuu kasviksiin paremmin.
Jos haluat valmistaa kasvikset sisällä, ei kasaankeittämistä tarvitse tehdä – paistinpannulla kastike keittyy kasaan samalla kasvikset maustaen. Molemmilla tavoilla teriyaki-glaseeratut kasvikset ovat aivan ihania.

Kokeile teriyaki-kastikkeita tai soijaa myös näissä resepteissä:

Banh mi -patongit & glaseeratut kasvikset
Raaka-aineet
Tofu
- 250 g maustamatonta tofua
- 1 dl Kikkoman soijaa
- 1 valkosipulinkynsi
Pikkelöity sipuli
- 1 punasipuli tai 2–3 kesäpunasipulia
- 2 rkl riisietikkaa
- 2 tl sokeria
- ripaus suolaa
Glaseeratut kasvikset
- 150 g varhaiskaalia
- 2 porkkanaa
- 1 dl Kikkoman teriyaki-kastiketta seesaminsiemenillä
Lisäksi
- 1 pitkä patonki
- 4 rkl majoneesia
- tuoretta chiliä renkaina
- korianteria
Tee näin
- Kuivaa tofu huolellisesti esimerkiksi painamalla sitä talouspapereiden välissä.
- Siivuta tofu.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se soijan kanssa laakeaan astiaan. Laita soijan päälle tofuviipaleet. Kääntele ja anna maustua vähintään vartti.
- Sekoita kulhossa siivutettu punasipuli sekä pikkelöintiliemen ainekset. Anna maustua hetki välillä sekoitellen.
- Keitä halutessasi teriyaki-kastiketta hieman kasaan, jotta saat kastikkeesta paksumpaa glaseerausta varten.
- Grillaa tai paista pannulla tofuviipaleet sekä suikaloitu kaali ja porkkanat.
- Valele tofua marinadilla ja kasviksia teriyaki-kastikkeella.
- Kokoa patongit: Tee patonginpalaan syvä viilto, laita leikkauspinnoille majoneesia sekä muut ainekset eli tofua, glaseerattuja kasviksia, pikkelöityä punasipulia sekä korianteria ja chiliä.
- Tarjoa heti.