| | |

Banh mi -patongit & glaseeratut kasvikset

Banh mi -patongit on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kikkomanin kanssa

Täytetyt patongit ovat vietnamilaisen katukeittiön klassikkoja. Nyt leivät täytetään marinoidulla tofulla ja teriyaki-glaseeratuilla kasviksilla. Nopeasti pikkelöity sipuli ja korianteri saavat leivän hehkumaan kesäisen raikkaana.

Banh mi -leivät & glaseeratut kasvikset on nopea herkku.

Patongit on voipaperin päällä ja täytteistä päällimmäisenä on porkkanaa, kaalia, sipulia renkaina sekä korianteria.

Herkulliset täytetyt patongit ovat täydellistä kesäruokaa: Leivät valmistuvat nopeasti, ne on helppo pakata mukaan ja maistuvat superherkullisilta. Ne maistuvat myös grillin äärellä, sillä sekä kasvikset että tofu ovat parhaimmillaan grillistä makua saaneina.

Marinoin tofun nopeasti soijakastikkeessa, johon sekoitin hieman silputtua valkosipulia. Ohuet siivut saavat makua nopeasti. Marinadia voi käyttää myös jälkimaustamiseen tai hyödyntää muussa ruoanlaitossa.

Leivät on täytetty marinoidulla tofulla ja teriyaki-glaseeratuilla kasviksilla. 

Kuvassa on ihmisen käsissä täytetty patonki.

Kikkomanin Teriyaki-kastikkeet ovat sopivat kaikkeen kokkailuun ja grillaukseen. Nyt glaseerasin grillissä nopeasti käyneet kasvikset kastikkeella, jossa on paahdettuja seesamisiemeniä – nam. Kastiketta voi keittää halutessaan hieman kasaan, jotta siitä tulee paksumpaa. Näin valelukastike tarttuu kasviksiin paremmin.

Jos haluat valmistaa kasvikset sisällä, ei kasaankeittämistä tarvitse tehdä – paistinpannulla kastike keittyy kasaan samalla kasvikset maustaen. Molemmilla tavoilla teriyaki-glaseeratut kasvikset ovat aivan ihania.

Patongit ovat vietnamilaisen katukeittiön klassikkoja. 

Teriyaki-kastiketta voi käyttää siltään tai osana muuta kokkailua. Kuvassa on kastikepullon lisäksi banh mi -patonkeja sekä pienissä kupeissa chiliä, punasipulia renkaina sekä kastiketta.

Kokeile teriyaki-kastikkeita tai soijaa myös näissä resepteissä:

Banh mi -leivät & glaseeratut kasvikset on nopea herkku. Patongit on voipaperin päällä ja täytteistä päällimmäisenä on porkkanaa, kaalia, sipulia renkaina sekä korianteria.

Banh mi -patongit & glaseeratut kasvikset

Helpot ja aivan superherkulliset täytetyt patongit valmistuvat nopeasti.
Esivalmistelu20 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

Tofu

  • 250 g maustamatonta tofua
  • 1 dl Kikkoman soijaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Pikkelöity sipuli

  • 1 punasipuli tai 2–3 kesäpunasipulia
  • 2 rkl riisietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Glaseeratut kasvikset

  • 150 g varhaiskaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl Kikkoman teriyaki-kastiketta seesaminsiemenillä

Lisäksi

  • 1 pitkä patonki
  • 4 rkl majoneesia
  • tuoretta chiliä renkaina
  • korianteria

Tee näin

  • Kuivaa tofu huolellisesti esimerkiksi painamalla sitä talouspapereiden välissä.
  • Siivuta tofu.
  • Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se soijan kanssa laakeaan astiaan. Laita soijan päälle tofuviipaleet. Kääntele ja anna maustua vähintään vartti.
  • Sekoita kulhossa siivutettu punasipuli sekä pikkelöintiliemen ainekset. Anna maustua hetki välillä sekoitellen.
  • Keitä halutessasi teriyaki-kastiketta hieman kasaan, jotta saat kastikkeesta paksumpaa glaseerausta varten.
  • Grillaa tai paista pannulla tofuviipaleet sekä suikaloitu kaali ja porkkanat.
  • Valele tofua marinadilla ja kasviksia teriyaki-kastikkeella.
  • Kokoa patongit: Tee patonginpalaan syvä viilto, laita leikkauspinnoille majoneesia sekä muut ainekset eli tofua, glaseerattuja kasviksia, pikkelöityä punasipulia sekä korianteria ja chiliä.
  • Tarjoa heti.

Seuraathan jo Kokkipottilaan Instassa!