Itkutofu
Itkutofu on vegeversio itkukana-hittireseptistä. Täydellinen arkiruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa!

Itkukana on Hanna Himangan resepti, joka ihastuttaa kotikokkeja herkullisuudellaan. Reseptin jujuna on täydellisen umaminen kastike – tomaattipyre ja soijakastike tekevät taikojaan. Täyteläisyyttä ja kermaisuutta ruokaan tuo kerma. Näillä raaka-aineilla tulee taatusti hyvää!
Tässä reseptissä on kanan sijasta pannulla rapeaksi paistettua tofua. Voit myös käyttää ns. paahtopaloja (Jalotofu) tai vaikka ”vegekanaa” (esim. LikeMeat). Kuohukerman sijaan käytin kaurakermaa. Minusta paras kaurakerma itkutofuun on tuhti, vaahdotettavaksikin sopiva kaurakerma ( Oatlyn iVisp tai Oddlygoodin Easy Whipping).
Syö itkutofu riisin tai vaikka perunoiden kanssa. Lisää annokseen halutessasi Srirachaa tai muuta chilikastiketta sekä reilusti tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa.
Muistathan myös nämä arkiruokareseptit:
- Tomaatti-savutofupasta (tämä on sinulle, joka et pidä tofun rakenteesta)
- Tofucurry
- Helppo kasvissosekeitto

Itkutofu
Raaka-aineet
- 1 pkt maustamatonta tofua (noin 300 g)
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 1/2 dl kermaa (esim. iVisp tai Easy whipping)
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl tomaattipyrettä
lisäksi
- chilikastiketta
- tuoretta korianteria
Tee näin
- Revi tofu pieniksi paloiksi.
- Kuivaa tofupalat painelemalla joko talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Kuivaa mahdollisimman hyvin, että saat tofuun rapean pinnan.
- Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi.
- Paahda tofupaloja ensin hetki kuivalla pannulla keskilämmöllä.
- Lisää sitten öljy ja jatka tofujen paistamista.
- Kun tofut ovat saaneet kauniin värin ja rapeutuneet pinnastaan, vähennä lämpöä ja lisää sipulit.
- Anna sipulien pehmetä hieman samalla sekoitellen.
- Lisää kerma, soijakastike ja tomaattipyre.
- Sekoita.
- Anna hautua kymmenisen minuuttia.
- Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
- Tarjoa lisänä tuoretta korianteria ja chilikastiketta.