Rucolasalaatti
Rucolasalaatti on nopea tehdä – kokeile helppoa reseptiä! Tarjoa salaatti arkiruoan lisäkkeenä, juhlabuffassa tai suolaisen piirakan kaverina. Kokeile myös pizzan kylkiäisenä!

Rucolasalaatti on raikkaan, hieman kirpeän rucolan ja ihanan vinaigreten liitto. Muutama raaka-aine, sekoitus ja salaatti on valmis. Täydellinen lisäke pöytään silloin, kun kattaus kaipaa jotain raikasta.
Rucola eli sinappikaali tai sinappikiinankaali on aromikas, hieman pippurinen ja usein mielipiteitä jakava salaatti tai yrtti. Se sopii siltään pizzan tai suolaisen piirakan päälle, osaksi salaattia – tai salaatin päärooliin kuten tässä reseptissä.
Salaatin sekaan sopii hyvin puolitetut kirsikkatomaatit tai mansikat, parmesaani- tai pecorinolastut sekä pinjansiemenet.
Kokeile myös näitä herkullisia salaatteja:
- Nopea varhaiskaalisalaatti
- Tomaatti-ricottasalaatti
- Helppo aasialainen kurkkusalaatti
- Nizzansalaatti

Rucolasalaatti
Raaka-aineet
- 70 g rucolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
- 1/2 tl dijonsinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Tee näin
- Pese salaatti tarvittaessa. Kuivaa huolella.
- Sekoita öljy, etikka, suola ja sokeri sekä mustapippuri.
- Sekoita salaatin sekaan.