Rucolasalaatti

Rucolasalaatti on nopea tehdä – kokeile helppoa reseptiä! Tarjoa salaatti arkiruoan lisäkkeenä, juhlabuffassa tai suolaisen piirakan kaverina. Kokeile myös pizzan kylkiäisenä!

Rucolasalaatti on nopea tehdä. Salaatti on ruskeassa, keraamisessa kulhossa. Salaatin pinta on öljyisen kiiltävä. Kuvan vasemmassa yläkulmassa on parmesaania. Oikealla sivulla on lusikka ja haarukka ottimina.

Rucolasalaatti on raikkaan, hieman kirpeän rucolan ja ihanan vinaigreten liitto. Muutama raaka-aine, sekoitus ja salaatti on valmis. Täydellinen lisäke pöytään silloin, kun kattaus kaipaa jotain raikasta.

Rucola eli sinappikaali tai sinappikiinankaali on aromikas, hieman pippurinen ja usein mielipiteitä jakava salaatti tai yrtti. Se sopii siltään pizzan tai suolaisen piirakan päälle, osaksi salaattia – tai salaatin päärooliin kuten tässä reseptissä.

Salaatin sekaan sopii hyvin puolitetut kirsikkatomaatit tai mansikat, parmesaani- tai pecorinolastut sekä pinjansiemenet.

Kokeile myös näitä herkullisia salaatteja:

Rucolasalaatti on nopea tehdä. Salaatti on ruskeassa, keraamisessa kulhossa. Salaatin pinta on öljyisen kiiltävä. Kuvan vasemmassa yläkulmassa on parmesaania. Oikealla sivulla on lusikka ja haarukka ottimina.

Rucolasalaatti

Rucolasalaatti on nopea tehdä – kokeile helppoa reseptiä! Sopii suolaisen piirakan, pizzan tai arkiruoan kaveriksi.
Esivalmistelu5 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 70 g rucolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 1/2 tl dijonsinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Tee näin

  • Pese salaatti tarvittaessa. Kuivaa huolella.
  • Sekoita öljy, etikka, suola ja sokeri sekä mustapippuri.
  • Sekoita salaatin sekaan.

Vinkit!

Voit vuolla salaatin päälle parmesaani- tai pecorinolastuja ja ripotella sekaan pinjansiemeniä. Myös puolitetut kirsikkatomaatit sopivat salaattiin hyvin.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!