| |

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti – klassikkosalaatti, joka on ruokaisa, helppo ja herkullinen!

Nizzansalaatti on ruokaisa klassikkosalaatti.

Salaatti on soikealla vadilla, jossa on sinistä ja valkoista. Kuva on otettu ylhäältäpäin. Vasemmassa yläkulmassa on kasa lautasia, kello yhden kohdalla on salaatinkastikekippo.

Nizzansalaatti on ihana lounas tai vaikka rentojen pihajuhlien tarjottava. Salaattipedin päälle kootaan, usein sektoreittain, kasviksia, perunaa ja kalaa sekä kananmunan puolikkaita. Sesongin ja kaapin sisällön mukaan variointi on tässä salaatissa sallittua, jopa suotavaa.

Nizzalaista salaattia pidetään maailman tunnetuimpana salaattina – caesarsalaatti saattaa tosin taistella samasta tittelistä.

Eteläranskalaisen kaupungin mukaan nimetty salaatti sisältää perinteisesti perunoita, vihreitä papuja, tonnikalaa, tomaatteja ja kovaksi keitettyä kananmunaa. Salaatti on niin ruokaisa, että se käy erinomaisesti kokonaisesta ateriasta. Entä miten olisi salaatin kanssa lasillinen hyvää roseviiniä? Kokeile tätä suosikkiani:

Kokeile myös näitä herkullisia salaatteja, jotka sopivat arkeen ja juhlaan:

Nizzansalaatti on ruokaisa klassikkosalaatti. Salaatti on soikealla vadilla, jossa on sinistä ja valkoista. Kuva on otettu ylhäältäpäin. Vasemmassa yläkulmassa on kasa lautasia, kello yhden kohdalla on salaatinkastikekippo.

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti on herkullinen lounas tai vaikka rentojen pihajuhlien tarjottava. Sesongin ja kaapin sisällön mukaan variointi on tässä salaatissa sallittua, jopa suotavaa!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • reilusti rapeaa salaattia tai eri salaattien sekoitusta
  • 400 g pieniä perunoita
  • kourallinen vihreitä papuja
  • kurkkua ja/tai tomaattia
  • retiisejä
  • 300 g kalaa
  • 3 –4 kananmunaa keitettynä
  • oliiveja
  • ruohosipulia
  • sormisuolaa

kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 valkosipulinkynsi (voi jättää pois)
  • hieman suolaa
  • hieman mustapippuria
  • hieman sokeria

Tee näin

  • Keitä perunat suolatussa vedessä. Laita pavut 2–3 minuutiksi keittymään perunoiden päälle. Kun pavut ovat kypsiä, laita ne siivilään ja valuta päälle kylmää vettä, jolloin kypsyminen pysähtyy.
  • Keitä myös kananmunat.
  • Paista kala, jos käytät tuoretta kalaa.
  • Kokoa salaatti: laita salaattipedin päälle perunat ja kananmunat puolikkaina tai lohkoina. Ripottele päälle sormisuolaa sekä ruohosipulisilppua. Laita viereen kalaa, kurkkua/tomaatteja, siivutettuja retiisejä, oliiveja ja papuja.
  • Sekoita kastike ja valuta osa kastikkeesta salaatin päälle valmiiksi. Tarjoa loput pöytämausteena.

Vinkit!

  • Varioi salaattia satokauden ja saatavuuden mukaan.
  • Voit tehdä salaatista kasvisversion laittamalla kalan sijasta esim. ”vegetonnikalaa” tai marinoituja papuja. Vegaanisesta salaatista jätetään lisäksi kananmunat pois.

Seuraathan Kokkipottilaa jo Instagramissa! Tule mukaan!