| |

Vesimeloni-mansikkasalaatti

Vesimeloni-mansikkasalaatti on kuin kesä yhdessä kulhossa. Raikas ja makuhermoja kutkuttava salaatti sopii arkiruoan lisukkeeksi, grillistä tai savustimesta nousevien ruokien kaveriksi tai kevyeksi lounaaksi siltään.

Kreikkalainen salaatti mansikoilla ja vesimelonilla. 

Salaatti on valkoisella lautasella, jonka reunassa on kohokuvioita. Kuva on ilmeeltään runsas. Reunoilla on kukkia, viinilaseja ja serviettejä.

Maistuukohan mikään enemmän kesältä kuin mansikka? Tämän salaatin ihanuus syntyy mansikoiden viereen pilkottavasta, vesimelonista, tuoreista yrteistä ja vastapainoa tuovista suolaisista herkuista.

Vesimeloni-mansikkasalaatti on deluxe-versio klassisesta fetasalaatista. Kreikkalainen salaatti viimeistellään mansikoilla ja vesimelonilla – täydellistä! Salaatti on ihana yhdistelmä makeutta ja suolaisuutta sekä lempeitä ja intensiivisiä makuja.

Salaatin vihreänä pohjana voi käyttää salaattisekoitusta tai vaikka villiyrttejä. Yksi suosimani salaattipohja on babypinaatti, joka on täynnä vihervoimaa. Pinaatti myös kestää hyvin etikkaista kastiketta. Kastikkeena toimivien oliiviöljyn ja etikan sekoitan salaattipohjan sekaan ennen muiden ainesten lisäämistä. Näin mansikan ja vesimelonin hehkuvat ja tutut maut pääsevät oikeuksiinsa.

Muista kesäkokkailuissa myös nämä kesäiset salaatit:

Kreikkalainen salaatti mansikoilla ja vesimelonilla. Salaatti on valkoisella lautasella, jonka reunassa on kohokuvioita. Kuva on ilmeeltään runsas. Reunoilla on kukkia, viinilaseja ja serviettejä.

Vesimeloni-mansikkasalaatti

Vesimeloni-mansikkasalaatti on kreikkalaisen salaatin deluxe-versio. Herkullista siltään tai kesäruokien lisukkeena.
Esivalmistelu20 minutes
Valmistusaika20 minutes
Annokset: 2 –4 annosta

Raaka-aineet

  • 80 g pinaattia (tai muuta salaattipohjaa)
  • hieman oliiviöljyä
  • hieman vaaleaa etikkaa
  • sormisuolaa
  • 250 g mansikoita
  • reilu lohko vesimelonia
  • 1/2 kurkku
  • kourallinen mustia oliiveja
  • kourallinen kesäsipulia
  • kourallinen tuoreita yrttejä (basilika, oregano, minttu)
  • 150–200 g fetaa tai vegefetaa (esim. Mö kreikkalainen)

Tee näin

  • Huiski pinaatin päälle hieman oliiviöljyä ja etikkaa (esim. valkoviinietikkaa). Ripottele myös hieman sormisuolaa. Sekoita huolellisesti.
  • Laita pinaatti tarjoiluvadille tai kulhoon.
  • Kokoa salaatti: laita salaattipohjan päälle puolitetut mansikat, kuutioitu vesimeloni, pienitty kurkku (koverra puolitetusta kurkusta halutessasi keskusta pois), oliivit, renkaiksi leikattu kesäsipuli sekä yrtit.
  • Murustele päälle vielä feta tai vegefeta.
  • Laita öljy ja etikka pöytämausteeksi.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!