| | | |

Mangokakku – juhlien klassikko on nyt vegaaninen

Mangokakku on tehty kaupallisessa yhteistyössä Oatlyn kanssa.

Mangokakku on kuin klassinen mangojuustokakku mutta kasvipohjaisena. Kakku on täydellinen tarjottava kevään ja kesän juhlissa.

Mangojuustokakku on kevään ihanin herkku. Täydellinen kevään juhliin tai tekemään arjesta juhlan.
Kakun päällä on puolitettuja mansikoita ja vadelmia. Kakku on lasisella kakkuvadilla. Kakun ympärillä on kuvassa kukkia. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Juustokakku on klassikko, josta tykkäävät kaikki. Tämä kakku on kuin mangojuustokakku: maku on yhtä raikas ja rakenne pilvenpehmeä. Rapea keksipohja tuo kakkuun ihanaa kontrastisuutta – vastakohdat täydentävät toisiaan myös leivonnassa.

Päälle kasasin kesää enteileviä marjoja, mutta yhtä hyvin voit laittaa kakun koristeeksi syötäviä kukkia, hedelmiä, macaron-leivoksia tai vaikka erilaisia karkkirakeita – tai suloisen sekoituksen kaikkia näitä. Kakun päälle voi levittää myös ohuen kerroksen mangososetta.

Mangojuustokakku on kevään ihanin herkku. Täydellinen kevään juhliin tai tekemään arjesta juhlan.

Mangokakku on kuvan ylälaidassa epätarkkana. Lisäksi kuvassa on iVisp-purkki.

Tämä herkullinen mangokakku on paitsi kaikkien suosikki myös tehty raaka-aineista, joka tekee sen sopivaksi liki kaikille. Kakku on maidoton ja leivottu täysin kasviperäisistä raaka-aineista – se sopii siis myös maitoallergikoille ja vegaaneille.

Kakku on myös leivottu ilman liivatetta – liivatteeton juustokakku hyydytetään agar agar -jauheella. Pohjan kekseinä voi käyttää gluteenittomia keksejä.

Oatlyn iMat visp on vispikerman tapaan käytettävä tuote. Se vaahdottuu napakaksikin vaahdoksi helposti, ja vaahto pitää rakenteensa hyvin – täydellistä kakkujen lisäksi myös siltään marjojen kanssa. Vaahdottamattomana iMat Visp sopii mihin tahansa ruoanlaittoon – esimerkiksi sosekeittoihin tai kastikkeisiin.

Mangokakku on kevään ihanin herkku. Täydellinen juhliin tai tekemään arjesta juhlan.

Kurkkaa myös nämä, aiemmin Oatlyn kanssa yhteistyössä tekemäni reseptit:

Mangojuustokakku on kevään ihanin herkku. Täydellinen kevään juhliin tai tekemään arjesta juhlan. Mangojuustokakun päällä on puolitettuja mansikoita ja vadelmia. Kakku on lasisella kakkuvadilla. Kakun ympärillä on kuvassa kukkia. Kuva on otettu ylhäältäpäin.

Mangojuustokakku

Mangokakku on juhlien herkullinen kestosuosikki!
Esivalmistelu30 minutes
kakun hyytyminen4 hours
Valmistusaika4 hours 30 minutes
Annokset: 8 annosta

Välineet

  • irtopohjavuoka

Raaka-aineet

  • 150 g disgestive-keksejä
  • 70 g kasvipohjaista margariinia
  • 2 1/2 dl iMat Visp (Oatly, kasvipohjainen leivontatuote)
  • 150 g Maustamaton (Oatly, kasvipohjainen tuorejuustomainen tuote)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 5 dl mangososetta
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 3 tl agar agar -jauhetta
  • marjoja tai muita koristeita

Tee näin

  • Hienonna keksit tehosekoittimessa
  • Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon.
  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 20 cm halk.) pohjan ja reunan väliin.
  • Painele keksimuru vuoan pohjalle.
  • Vispaa iMat Visp napakaksi vaahdoksi.
  • Lisää maustamaton tuorejuustomainen tuote sekä sokeri ja vispaa tasaiseksi.
  • Lisää mangosose ja sekoita huolellisesti.
  • Sekoita pienessä kattilassa sitruunamehu ja agar agar -jauhe. Seuraa agar agar -purkin ohjeita. Usein seosta tulee keittää pari minuuttia. Sekoita koko ajan.
  • Lisää agar agar -seos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla koko ajan sekoittaen.
  • Maista ja lisää makeutta tai sitruunaisuutta tarvittaessa.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Laita kakun päälle lautanen tai kelmu ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  • Irrota kakku irtopohjavuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele.

Seuraathan Kokkipotteja jo Instagramissa?