| |

Savustetut ahvenet

Savustetut ahvenet maistuvat kesältä! Savukala sopii syötäväksi siltään, salaatissa, perunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa tai vaikka suolaisten lettujen täytteenä.

Savustetut ahvenet maistuvat kesältä! 

Savukalat ovat soikealla tarjoiluvadilla. Päällä on yrttejä ja syötäviä kukkia.

Kalan savustus on liki synonyymi kesälle. Se on kesäruoka, joka taipuu arkeen ja juhannusjuhliin, rentoon oman porukan kesäiltaan ja vieraille tarjottavaksi.

Nopeimmillaan savustettu kala on pöydässä puolessa tunnissa, jos kalojen perkaus ja suolaus on hoidettu aiemmin (suolaukseen menee muutama sekunti per kala). Samassa ajassa ehtii keittää perunat ja tehdä jogurttikastikkeen – kesäruokaa parhaimmillaan! Tai ehkä teet kalojen kaveriksi ihanan yrtti-perunamuusin.

Kalan savustus on kaupunkioloissa helpointa tehdä sähkösavustimella, jos sen käyttö on vain on mahdollista vaikka taloyhtiön pihalla. Se on helppokäyttöinen – ja yllättävän monipuolinen – vehje. Kokeile savustinta vaikka näihin helppoihin kesäruokiin:

Savustetut ahvenet ovat yhtälailla moniottelijoita, sillä ne ovat paitsi ihania siltään myös oivallisia vaikka jogurtti- tai tuorejuustopohjaiseen tahnaan. Voit tehdä kokonaiset ahvenet myös uunissa tai grillissä:

Savustetut ahvenet maistuvat kesältä! Savukalat ovat soikealla tarjoiluvadilla. Päällä on yrttejä ja syötäviä kukkia.

Savustetut ahvenet

Savustetut ahvenet – täydellistä kesäruokaa! Syö siltään, salaatissa tai perunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa.
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins

Välineet

  • savustin tai savustuspussi

Raaka-aineet

  • 1–2 ahventa per syöjä
  • karkeaa merisuolaa
  • savustuspuruja
  • pari sokeripalaa (voi jättää pois)

Tee näin

  • Suolaa peratut kokonaiset ahvenet reilusti karkealla merisuolalla. Avaa tarvittaessa perkausviiltoa pidemmälle kohti pyrstöä, jotta saat suolaa liki koko kalan mitalle. Anna suolautua parisen tuntia.
  • Huuhdo ylimääräiset suolat pois ja kuivaa kalat.
  • Laita savustuspurut sekä kaloihin väriä tuovat sokeripalat savustimen ohjeen mukaan purupellille ja esilämmitä savustin (sähkösavustimella riittää noin 10–15 minuuttia).
  • Savusta keskikokoisia ahvenia (mitta noin 20 senttiä) 15–20 minuuttia. Kalat ovat valmiita, kun selkäevä irtoaa helposti.
  • Tarjoa savukalat esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja jogurttipohjaisen kastikkeen kanssa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instassa?

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti