Parsaa tomaatti-oliivi-artisokkasalaatilla
Parsaa tomaatti-oliivi-artisokkasalaatilla on nopea ja aivan super maukas lisuke tai kevyt lounas, jossa yhdistyy Välimeren keittiön parhaat maut. Aivan kuin klassinen antipastilautanen parsalla. Valmista 15 minuutissa!

Joskus kaikki herkut kannattaa laittaa samalle lautaselle. Parsa yhdistettynä ihanaan tomaatti-oliivi-artisokkasalaattiin on juuri sellainen ruoka. Kaikki huumaavan herkulliset raaka-aineet ovat yksinäänkin ihania, mutta yhdessä ne ovat vielä enemmän.
Parsat voi paahtaa uunissa tai paistaa pannulla – molemmilla tavoilla tulee aivan yhtä hyvää. Tomaattien, oliivien ja artisokan kohdalla kannattaa valita omaan makuun parhaita tapauksia.
Tomaateiksi valitsen usein miniluumutomaatit tai muut makeat pienet tomaatit. Oliiveissa suosin usein kalamata-oliiveja, ja artisokansydämet valitsen öljyyn säilöttynä ja kevyesti marinoituina (öljy kannataa hyödyntää vaikkapa salaatinkastikkeissa).
Kastikkeeksi riittää hyvä oliiviöljy sekä balsamiviinietikka. Muista myös rouhaista päälle hieman mustapippuria ja ripotella hieman sormisuolaa.
Muista myös nämä parsareseptit:

Parsaa tomaatti-oliivi-artisokkasalaatilla
Raaka-aineet
- 500 g vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- kourallinen oliiveja
- 4–5 artisokansydäntä (säilyke)
- mustapippuria
- sormisuolaa
- tuoreita yrttejä (esim. basilika tai oregano)
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Tee näin
- Poista parsoista puiseva tyviosa.
- Huiski parsojen päälle hieman oliiviöljyä ja hieman suolaa.
- Voit kypsentää parsat joko paistinpannulla tai uunissa (180 astetta). Kypsennysaika riippuu parsojen paksuudesta, mutta usein se on jotain 8–12 minuutin välillä.
- Leikkaa tomaatit, oliivit ja artisokansydämet pieneksi. Sekoita halutessasi.
- Laita tomaattiseos parsojen päälle.
- Mausta mustapippurilla, suolalla sekä yrteillä.
- Tarjoa kastikkeena oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.