Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Paahdettu parsa ja feta ovat upea pari. Nyt fetasta tehdään helppo tahnamainen kastike.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Parsakausi alkaa olla kiihkeimmillään ja kevät on saapunut kohisten. Valo saa kaiken hehkumaan, eikä menee kauaa, kun parsamaisen raikas vihreys valloittaa maat ja puut, ja kevät keikahtaa kohti kesää. 

Rakastan parsaa se kaikissa muodoissa. Tykkäsin parsasta jopa silloin, kun tuoreesta parsasta Suomessa vasta lähinnä haaveiltiin ja tankoparsa tarkoitti lasipurkkiin säilöttyä valkoista parsaa. Tai ehkä tuoretta parsaa olikin, mutta ei meidän ruokapöydässä eikä tässä määrin kuin nykyisin.

Tölkkiparsasta teimme 90-luvulla perheemme suosikkia: parsa-kinkkupiirakkaa. Se on klassinen suolainen piirakka, jossa jujuna on käyttää parsan säilöntäliemi osana kerma-munaseosta. Mitään muuta jujua piirakassa ei olekaan. En ole syönyt parsapiirakkaa pitkään aikaan. Ehkä siitä pitäisi tehdä upgreidattu versio tuoreella parsalla ja ilmakuivatulla kinkulla

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Yksi helpoimpia ja parhaimpia tapoja on paahtaa parsat uunissa – mausteeksi tarvitaan vain öljyä ja suolaa. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä hyvä suola nostaa ja korostaa raaka-aineen makua. Valitse hyvälaatuinen sormisuola.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Paahdetun parsan kaveriksi tein fetatahnaa tai -kastiketta, joka syntyy vain kahdesta raaka-aineesta: fetasta ja ranskankermasta. Mausteeksi riittää rouhaus tai pari mustapippurimyllystä. Halutessaan mukaan voi sekoittaa hieman sitruunamehua tai raastettua sitruunankuorta. Tahnasta voi notkistaa kastikemaisen kermalla tai tilkalla maitoa. Kastike on täydellistä uunissa paahdetun parsan kanssa! Parsojen kanssa sopii paahdettavaksi myös kirsikkatomaatit.

Tässä lisäksi muutama superhyvä parsaresepti kevään iloksi:

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Annokset: 4 hlö

Raaka-aineet

  • 500 g vihreää parsaa
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • sitruunamehua
  • kirsikkatomaatteja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Poista parsoista puisevat tyvet. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan.
  • Huiski päälle öljy ja suola.
  • Paahda parsoja ja tomaatteja 10–13 minuuttia.
  • Murenna feta kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Voit halutessasi soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai blenderissä. Notkista tarvittaessa kermalla tai maidolla.
  • Tarjoa parsat ja tomaatit fetakastikkeen kanssa. Viimeistele ruoka sormisuolalla.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

neljälle

  • 500 g vihreää parsaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • Maldon-suolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • (sitruunamehua)
  • kirsikkatomaatteja
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista parsoista puisevat tyvet. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan.
  3. Huiski päälle öljy ja suola.
  4. Paahda parsoja ja tomaatteja 10–13 minuuttia.
  5. Murenna feta kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Voit halutessasi soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai blenderissä. Notkista tarvittaessa kermalla tai maidolla.
  6. Tarjoa parsat ja tomaatit fetakastikkeen kanssa. Viimeistele ruoka sormisuolalla.