• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Lisäkkeet

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maldonin kanssa.

Paahdettu parsa ja feta ovat upea pari. Nyt fetasta tehdään helppo tahnamainen kastike.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Parsakausi alkaa olla kiihkeimmillään ja kevät on saapunut kohisten. Valo saa kaiken hehkumaan, eikä menee kauaa, kun parsamaisen raikas vihreys valloittaa maat ja puut, ja kevät keikahtaa kohti kesää. 

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Rakastan parsaa se kaikissa muodoissa. Tykkäsin parsasta jopa silloin, kun tuoreesta parsasta Suomessa vasta lähinnä haaveiltiin ja tankoparsa tarkoitti lasipurkkiin säilöttyä valkoista parsaa. Tai ehkä tuoretta parsaa olikin, mutta ei meidän ruokapöydässä eikä tässä määrin kuin nykyisin.

Tölkkiparsasta teimme 90-luvulla perheemme suosikkia: parsa-kinkkupiirakkaa. Se on klassinen suolainen piirakka, jossa jujuna on käyttää parsan säilöntäliemi osana kerma-munaseosta. Mitään muuta jujua piirakassa ei olekaan. En ole syönyt parsapiirakkaa pitkään aikaan. Ehkä siitä pitäisi tehdä upgreidattu versio tuoreella parsalla ja ilmakuivatulla kinkulla

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Yksi helpoimpia ja parhaimpia tapoja on paahtaa parsat uunissa – mausteeksi tarvitaan vain öljyä ja suolaa. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä hyvä suola nostaa ja korostaa raaka-aineen makua. Huonosta suolasta en halua sanoa sanaakaan.

Maldon, jonka kanssa kaupallisessa yhteistyössä tämä postaus on toteutettu, on suosikkini ruoanlaitossa ja aivan erityisesti ruoan viimeistelyssä. Klassikkosuolaa on valmistettu Englannissa vuodesta 1882 lähtien. Käsityönä tehdyt suolahiutaleet ovat ohuita ja sormien välissä helposti murenevia. 

Nyt Maldonilta on tulossa markkinoille myös täytettävät suola- ja pippurimyllyt, joilla suolasta saa aivan hienoa – tai ei aivan niin hienoa. Myllyissä on nimittäin kaksiportainen karkeussäätö. Tykkään! Suola- ja pippurimyllyt on saatavilla toukokuun alussa suurimmissa Prismoissa sekä S-herkuissa.

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

Paahdetun parsan kaveriksi tein fetatahnaa tai -kastiketta, joka syntyy vain kahdesta raaka-aineesta: fetasta ja ranskankermasta. Mausteeksi riittää rouhaus tai pari mustapippurimyllystä. Halutessaan mukaan voi sekoittaa hieman sitruunamehua tai raastettua sitruunankuorta. Tahnasta voi notkistaa kastikemaisen kermalla tai tilkalla maitoa. Kastike on täydellistä uunissa paahdetun parsan kanssa! Parsojen kanssa sopii paahdettavaksi myös kirsikkatomaatit.

Syksyllä tein muuten Maldonin kanssa kaupallisessa yhteistyössäpunajuuririsottoa, joka taisi olla koko syksyn luetuin resepti. Pinnaa tai laita resepti muuten talteen viimeistään syksyä varten. Joulukuussa puolestaan tein yrttisiä suolakeksejä, jotka sopivat mainiosti myös kevään juhliin. Tässä lisäksi muutama superhyvä parsaresepti kevään iloksi:

  • Parsarisotto
  • Paahdettua parsaa ja munamajoneesia
  • Paahdettu parsa-fetasalaatti
  • Parsapesto (levitteeksi tai pastaan)

Resepti

Paahdettua parsaa fetakastikkeella

neljälle

  • 500 g vihreää parsaa
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • Maldon-suolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g ranskankermaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • (sitruunamehua)
  • kirsikkatomaatteja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista parsoista puisevat tyvet. Laita parsat ja kirsikkatomaatit uunivuokaan.
  3. Huiski päälle öljy ja suola.
  4. Paahda parsoja ja tomaatteja 10–13 minuuttia.
  5. Murenna feta kulhoon ja sekoita ranskankerma joukkoon. Voit halutessasi soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tai blenderissä. Notkista tarvittaessa kermalla tai maidolla.
  6. Tarjoa parsat ja tomaatit fetakastikkeen kanssa. Viimeistele ruoka sormisuolalla.


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Itse tehty Kinder-suklaa
Next Post: Lähi-idän pata »

Reader Interactions

Comments

  1. Best Event Planner says

    24.4.2019 at 11:11

    To be sure, I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site, you structure enlightening articles.

    Keep making such amazing post,

    Thanks for sharing.

    Do you know ?

    There are two types of Counseling – Outside in based upon Havin – Doing – Being and – Inside out based upon Being – Doing – Having.

    Career Counsellor in Jaipur

    Best career Counsselling Center in Jaipur

    Career Counsselling Center in Jaipur

    Best Career Counsellor in Jaipur

    DMIT Center in Jaipur

    Regards

    Sameer

    Reply
  2. Best Event Planner says

    20.4.2019 at 12:01

    Indeed, I am thoroughly concur with you, I am an incredible fanatic of your site, you compose enlightening articles.

    Continue composing such astonishing post,

    Thanks for sharing.

    Spa in jaipur

    Regards

    Sameer

    Reply
  3. Hannele says

    17.4.2019 at 20:23

    Juulia, NO EIPÄ!!

    Reply
  4. Juulia says

    17.4.2019 at 18:20

    Maldon-mylly! No NYT!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT