• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Liharuoat Pääsiäinen

Lähi-idän pata

Uunissa itsestään tekeytyvät pataruoat sopivan mainiosti myös kevääseen. Ruoka uuniin ja pihalle!

Aurinkoisilla ilmoilla sen huomaa: ihmiset ovat villiintyneet keväästä. Kävelijöitä, lintubongareita, juoksijoita ja kaksipyöräisiä on liikkeellä aamusta iltaan. Tämmöisillä keleillä ei malta olla sisällä lainkaan!

Lähi-idän pata on mainio ruoka: paitsi että se valmistuu uunissa itsekseen se on myös toteutettavissa kasvis- tai liharuokana. Kuvassa olevassa padassa käytin lihana karitsaa, jota pääsiäisien jälkimainingeissa on kaupoissa usein saatavilla vielä hyvin. Samaa pataa olen tehnyt myös broilerinkoivista ja – reisipaisteista sekä vegenä – kikherneet tuovat kyllä ruokaan riittävästi proteiinia ja ruokaisuutta.

Harissa on yksi luottomausteistani. Vahvanmakuinen tahna sopii tomaatin ja kikherneiden kanssa yhteen mainiosti. Yksi luottoresepteistäni on viime syksynä tuon tuosta ruokapöydässä ollut tomaatti-fenkolivuoka fetajuustolla, jossa on myös mausteena harissaa. Samoin paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti ja marokkolainen linssikeitto ovat saaneet harissasta makupohjaa. Myös shakshukaanharissa sopii loistavasti. Toinen harissa-tyyppi on Hanna, jonka tontilta löytyy vaikka kuinka monta ihanaa harissaa sisältävää ruokaa. Esimerkiksi nämä hetkessä valmistuvat harissa-papupyörykät on superherkullisia (postauksen kuvissa saattaa näkyä tuttuja).

Jos Lähi-idän pataan sujauttaa lihaa, kannattaa sen antaa muhia uunissa matalassa lämmössä ihan rauhassa, jotta lihasta tulee ihan mureaa ja suuhun sulavaa. Kasvispadan kanssakaan ei kannata hötkyillä; sekin tykkää pitkästä uunikylvystä, jossa maut syventyvät, vaikka kypsänä pataan kaadetut kikherneet eivät kypsyäkseen haudutusta tarvitsekaan.

Resepti

Lähi-idän pata 

neljälle

  • 2 pientä shalottisipulia
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 1 prk säilöttyjä kikherneitä (jos et laita lihaa, voit lisätä kikherneiden määrää)
  • 1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • tilkka vettä (huuhtele tomaattipurkki)
  • noin 1 1/2 tl suolaa
  • 1–2 rkl harissaa
  • 1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 (luomu) sitruuna
  • 2–3 karitsan potkaa tai broilerin koipireittä
  • kourallinen kalamata-oliiveja

  1. Kuori ja lohko sipulit, valkosipulinkynnet voit laittaa pataan kokonaisina.
  2. Laita uuninkestävään pataan valutetut kikherneet, tomaatit, vesi, suola ja harissa sekä jeera.
  3. Purista sitruunan mehu pataan. Voit laittaa pataan myös luomusitruunan huolella pestyt kuoret.
  4. Lisää liha ja oliivit. Sekoita
  5. Paista noin 125 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes liha on hyvin mureaa.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Paahdettua parsaa fetakastikkeella
Next Post: Minttusuklaajuustokakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT