|

Uunifeta-vesimelonisalaatti

Uunifeta-vesimelonisalaatti on kahden raaka-aineen upea liitto, jolle mustapippuri ja minttu tuovat oivan lisävihahteen. Tästä ei kesäsalaatti parane!

Uunifeta-vesimelonisalaatti on valkoisella, soikealla vadilla, jonka reunoilla on sininen kuvio. Pieni haarukka on tökätty meloninpalaan ja käsi pitää kiinni vadin reunasta.

Uunifetan resepti on yksinkertainen: feta kuumaan uuniin oliiviöljyn kanssa. Noin vartin päästä käsissäsi on kimpale valkoista kultaa, jossa on kullanruskeat reunat. Uunissa paahtunut feta on samettisen pehmeää, hetken jäähdyttyään paloiteltavissa tai murusteltavissa pienemmäksi.

Fetajuuston maku tiivistyy uunin paahteessa. Aivan kuin siitä tulisi kypsytettyä juustoa – sillä toisella tavalla kypsytettyä juustoa. Se on aivan mahdottoman helppo taikatemppu, jota kannattaa kokeilla, jos olet vielä jättänyt sen tekemättä.

Suolaisen juuston pariksi makea meloni on aivan täydellinen makukavaljeeri – siksi uunifeta-vesimelonisalaatti on niin hyvää. Ja samalla tavalla kuin makea ja suolainen täydentävät toisiaan, luovat kylmä ja lämmin hauskan vastaparin. Siksi suosittelenkin, että tarjoat kuutioidun melonin kylmänä ja uunifetan lämpimänä tai haaleana.

Millainen feta sopii uunifetaksi?

Uunifetaa tehdessä kannattaa valita kaupasta mahdollisimman hyvä fetajuusto. Kun valitset aitoa fetaa (ei salaattijuustoa), olet jo varmoilla vesillä. Aito feta paahtuu hyvin, ja maistuu juuri sopivan happamalle. Itse suosin usein Pirkka parhaat -fetaa, se on minun suuhun sopiva, mutta mikä tahansa hyvä feta sopii uunifetaksi.

Jos pidät fetajuustosta, suosittelen ehdottomasti testaaamaan näitä reseptejäni. Uunifeta sopii hyvin sekä salaatteihin että lämpimiin ruokiin. 

Eikä tietenkään kannata unohtaa Liemessä-Jennin uunifetapastaa, vuoden 2019 kuuminta ja halutuinta ruokaa.

 

Uunifeta-vesimelonisalaatti

Uunifeta-vesimelonisalaatti on upea yhdistelmä makeutta ja suolaisuutta. Rouskuva vesimeloni ja uunissa pehmennyt feta ovat täydelliset yhdessä.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1/4 keskikokoisesta vesimelonista
  • 200 g laadukasta fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • hieman mustapippuria
  • kourallinen tuoretta minttua

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Laitan feta uunivuokaan tai uuninkestävälle tarjoilulautaselle.
  • Lorauta hieman öljyä fetan päälle.
  • Paahda fetaa uunissa noin 12–15 minuuttia eli kunnes fetapalan reunat saavat hieman väriä.
  • Kuutioi vesimeloni.
  • Laita uunifeta ja vesimelonikuutiot samalle lautaselle.
  • Huiski päälle oliiviöljyä sekä hieman mustapippuria.
  • Viimeistele kourallisella tuoretta minttua sekä halutessasi syötävillä kukilla.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!