Potturi – perunat puhtaiksi ja juomat kylmiksi

Potturi saatu mediakappaleena.

Potturi on kesän paras hankinta. Mutta mikä Potturi oikein on?

Potturion suomalainen innovaatio, jonka takana on kolme kaverusta, pari Vesaa ja Masa, jotka päättivät tehdä perunateatterista hitusen helpompaa ja hauskempaa. Ja onnistuivat – uudet perunat putsaantuvat hetkessä!

Nerokkaasti suunniteltu, kestävästä ja kierrätettävästä muovista Suomessa valmistettu perunapesuri on suomalaisuuden ytimessä. Arjessa tiukasti kiinni olevaa designia, joka toimii mökkiolosuhteissa ja on käytännöllinen – semmoisiahan me suomalaiset olemme, käytännöllistä mökki- ja pottukansaa.

Ja kun kerron, että Potturi ei ole pelkkiä perunoita varten, sukelletaan ehkä vielä syvemmälle suomalaisuuteen. Perunapesuri toimii nimittäin myös juomien viilentäjänä. Potturin sisään menee kolme tölkkiä virvoitusjuomaa, joten se on jääkaapittoman mökin tai veden ääressä vietetyn piknikin kaveri. Tölkit Potturissa veteen, ja tarvittaessa narulla kiinni varpaaseen, ettei tuuli tai ahti vie aarteita. Miten kätevää! 

Potturia voi käyttää keittiössä juoksevan veden alla, sankossa vaikka parvekkeella ja vesistöissä. Uusista perunoista tulee puhtaita alle minuutissa, ja niitä pesuri nielee puolisen kiloa kerrallaan. Kevyt ja nopea, ravistava ranneliike on pesuhommissa paras. Osa perunoiden kuorista jää pesuriin, osa humuksesta huuhtoutuu veden mukana pois. Lopuksi pesurin voi pestä joko käsin tai koneessa, järvessä huljuttelu on myös hyvä vaihtoehto.

Kuulin, että varmiten Potturin saa, kun sen tilaa verkkokaupasta. Myös jossain hyvin varustelluissa liikkeissä sitä on saatavilla. Aika oiva kesälahja mökille, vai mitä! Enää tarvitsee päättää, laittaako perunapesurin sisään siikliä vai saunajuomia. 

Kun perunat on puhtaita, näistä perunaresepteistä löytyy varmasti inspiraatiota kokkailuun:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.