• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Salaatit

Pastasalaatti

Ruokaisa pastasalaatti on täydellinen kesäruoka. Se on samaan aikaan kepeä ja runsas, retro ja moderni.

Pastasalaatti

Parikymmentä vuotta sitten ystäväni järjestivät latobileet. He pyysivät vieraita tuomaan pitopöytään bravuurinsa. Minä vein mukanani pastasalaatin. 

Italialainen pastasalaatti on kulkenut mukanani siitä saakka. Voin jo myöntää, että ei pastasalaatti silloin mikään bravuurini ollut, mutta vahvalla luotolla onnistumiseen kokkailin silloinkin. Suu kyllä kertoo, mitä ruoka kaipaa. Salaattiin on tarttunut matkan varrella lisää runsautta – ladossa syötiin pesto-pastasalaattia, joka oli höystetty tuoreella basilikalla. 

Nyt salaatissa on klassisen italialaisen antipastin ainekset. Peston jätin tällä kertaa pois ja kastikkeeksi tein raikkaan vinaigretten. Pastasalaatin haasteena on aina kastikkeen katoaminen. Pasta nimittäin imee kastiketta itseensä valtavasti. Siksi kastiketta kannattaa aina lisätä juuri ennen tarjoilua. Juhlapöydän pastasalaatti kannattaa sekä valella reippaalla määrällä kastiketta. Jos salaatti odottelee vieraita, on kastiketta hyvä tarjota myös erikseen. Näin kaikki saavat mehevää salaattia.

Pastasalaatti

Kasvis-pastasalaatti on helppo tehdä moneen ruokavalioon sopivaksi: Kun pastaksi valitsee gluteenittoman pastan ja pitää antipastot kasvispohjaisina, sopii salaatti sekä gluteenittomaan että vegaaniseen ruokavalioon. Kesän juhlia ajatellen tämä on siis mainio juhlapöydän salaatti.

Kaadoin kypsän, kylmällä vedellä huuhdellun pastan joukkoon oliiveja, artisokansydämiä, isoja ja pieniä kapriksia sekä reilusti kirsikkatomaatteja. Usein laitan sekaan tuoreiden kirsikkatomaattien lisäksi myös uunikuivattuja tomaatteja, jotka tuovat salaattiin aivan uusia sävyjä. Päälle voi vuolla parmesaania tai repiä hyvää mozzarellajuustoa.

Resepti

Pastasalaatti

neljälle, useammalle noutopöydässä

  • 250 g pastaa (fusilli)
  • vettä + suolaa pastan keittämiseen
  • 1 prk (marinoituja) artisokansydämiä
  • kourallinen oliiveja
  • kourallinen isoja kapriksia
  • noin 250g kirsikkatomaatteja
  • 6 rkl oliiviöljyä (hyödynnä osin artisonkansydämien säilöntäöljy)
  • 3–4 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • noin 1 tl suolaa
  • 1–2 rkl sokeria tai hunajaa
  • 1 ruukku basilikaa 
  • parmesaania tai mozzarellaa (voi jättää pois)

  1. Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä.
  2. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. VINKKI! Jos teet pesto-pastasalaattia, sekoita pesto lämpimään pastaan.
  3. Leikkaa artisokansydämet lohkoiksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit sekä isot kaprikset. Halutessasi voit käyttää myös pieniä kapriksia (noin 3 rkl).
  4. Sekoita oliiviöljyyn etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja sokerit tai hunaja. Sekoita voimakkaasti. Kaada reilu puolet kastikkeesta salaattiin ja sekoita. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Jätä loput kastikkeesta odottamaan.
  5. Lisää basilika ja parmesaani tai mozzarella juuri ennen tarjoilua. Lisää kastiketta tarpeen mukaan. Jos tarjoat pastasalaattia noutopöydässä voit tehdä hieman lisää kastiketta tai laittaa oliiviöljyn ja balsamicon/muun etikan pöytämausteeksi.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Vastuullisempaa maitoa
Next Post: Potturi – perunat puhtaiksi ja juomat kylmiksi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT