|

Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

Elokuussa keittiössä on käyty kuumana. Uunissa on paahtunut vuorotellen kukkakaali-kikhernesalaatti ja perunanachot. Ja minä olen pyyhkinyt hikeä ruokaa odotellessa. Paahtukaa jo!

Kukkakaali-kikhernesalaatin idean sain vastikään ilmestyneestäVege-lehdestä, jossa kerrottiin kyseessä olevan Gwyneth Paltrow’n resepti. Mutta enhän minä malttanut olla sitä vähän muokkaamatta, vaikka alkuperäisreseptikin vaikutta mainiolta. 

Lisäsin alkuperäisreseptiin fetaa, jonka paahdoin kukkakaalin ja kikherneiden tapaan uunissa. Täydellistä. Sehän nyt on ennenkin todettu, että paahtaminen tekee liki kaikille raaka-aineille pelkkää hyvää. Myös kastike sai hieman uutta muotoilua, sellaisia sopivasti pyöristäviä ja hieman oikaisevia siveltimenvetoja, jotka saivat kastikkeen ja sitä myötä salaatin maistumaan minun suuhun sopivammalta.Kukkakaali-kikhernesalaatti on riittävän ruokaisa vaikka vihersalaatin kanssa tarjottavana lounaana, mutta se sopii hyvin noutopöytään, pikinikille tai vaikka lihan kaveriksi illallisella.

Salaattia on syöty jo ainakin neljä kertaa, ja joka kerta vastaanotto on ollut yhtä ihastunutta. Maultaan varsin vahva ruoka on kuitenkin niin tasapainoinen, että usein lempeämpiä makuja suosiva isänikin kehui salaattia moneen otteeseen. Myös oululaiset ruokahörbelöt eli -bloggaajat tykkäsivät salaatista, kun vein sitä muutama viikko sitten piknikille.

Resepti

 

 

 

Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti fetajuustolla

4–6 annosta

1 keskikokoinen kukkakaali

2 prk (noin 4 dl) keitettyjä kikherneitä

2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

noin 1/2 tl suolaa

(3/4 tl jeeraa eli juustokuminaa)

1 pkt (150–200 g) fetajuustoa 

kastike

3 rkl Dijon täysjyväsinappia

3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

2 rkl sitruunamehua

2–3 tl hunajaa tai sokeria

kourallinen lehtipersiljaa silputtuna

lisäksi

lehtipersiljaa koristeeksi 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali noin puolen sentin viipaleiksi ja jaa viipaleet suuhun sopiviksi paloiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita kukkakaalit ja kikherneet leivinpaperin päälle pellille, lisää öljy ja suola (ja halutessasi jeera) ja sekoita käsin, jotta kaikki kukkakaalipalat ja kikherneet saavat osansa. 

Paahda noin 15 minuuttia, kääntele kukkakaaleja hieman, lisää pellille lohkottu feta ja jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Murenna hieman fetaa ja sekoita.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Viimeistele lehtipersiljalla.

_____

EDIT: Kokeilepa seuraavasta kukkakaalista kokonaisena paahdettua kukkakaalia persiljaöljyllä. Ihana resepti sekin!

Glorian ruoka&viini -lehden ja Soppa 365 -sivuston tekijöiden Vege-lehden sain näytenumerona. Kiitos!

6 Comments

  1. Oooooh, ihana kuulla!
    Tämä on kyllä minunkin suosikkereseptejä 🙂 Tänään viimeksi tätä kokkasin lounaaksi. Ja edellisen kerran aiemmin tällä viikolla.

  2. Oi että oli ihanaa! Tästä tuli suosikkiresepti heti kertakokeilulla. Piknikille ja joulupöytään ja talkooruoaksi ja evääksi töihin ja ja…. Kiitos!

  3. Kyllä mitat ovat aivan oikein. Kastike on tujun sinappinen, mutta hunaja/sokeri taittaa sitä mukavasti. Toki sinapin määrää voi vähentää, jos se tuntuu hurjalta.

  4. Tuleeko tuohon kastikkeeseen tosiaan yhtä paljon öljyä ja sinappia? Vai pitäisikö sinappi mitata teelusikoissa?

  5. Niin on, tosi ihana!
    Paahdettu feta teki salaatille hyvää – ja mun sielulle, oijoi. Ja sitruunasta tykkään enemmän tämänkaltaisessa salaatissa kuin etikasta.

  6. Tää sun versio kuulostaa vielä asteen enemmän meikäläisen makuun olevalta. Ihana salaatti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.