|

Jennifer Aniston -salaatti

Jennifer Aniston -salaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti, joka sopii lounaaksi tai lisäkkeeksi. Ja mikä tärkeintä: salaatti on ihan super herkullista. Tee tätä!

Jennifer Aniston -salaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti. Salaatti on soikealla valkoisella lautasella, jossa on pieniä sinisiä kuvioita reunoilla. Salaatin päällä on sinisiä ja valkoisia syötäviä kukkia. Vasemmassa reunassa ja ylhäällä näkyy lautasia sekä pieni yrttejä sisältävä kulho.

Näyttelijä Jennifer Aniston on kertonut syöneensä vuosia joka päivä Frendien kuvauksissa salaattia, jossa yhdistyvät kikherneet, yrtit, pistaasipähkinät, kasvikset, feta sekä bulgur. Totta tai tarua, salaatti on aivan tosi hyvää!

Bulgurin sijasta käytin salaatissa suosikkiani kvinoaa, joka on sekä hyvin proteiinipitoista että gluteenitonta. Sinä voit laittaa salaattiin kvinoaa, bulguria tai couscousia – kaikki sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti. Pistaasit antavat rouskuvia suolaisia sattumia, mutta halutessasi voit vaihtaa ne vaikka manteleihin. Suolaisuutta salaatti saa myös fetasta.

Jennifer Aniston -salaatti sopii erinomaisesti pakattavaksi mukaan retkelle tai töihin. Se on ruokaisa ja helppo vaihtoehto myös vaikkapa noutopöytään.

Kurkkaa myös nämä herkulliset salaatit:

Jennifer Aniston -salaatti on ruokaisa, nopea ja helppo salaatti. Salaatti on soikealla valkoisella lautasella, jossa on pieniä sinisiä kuvioita reunoilla. Salaatin päällä on sinisiä ja valkoisia syötäviä kukkia. Vasemmassa reunassa ja ylhäällä näkyy lautasia sekä pieni yrttejä sisältävä kulho.

Jennifer Aniston -salaatti

Raikas ja ruokaisa salaatti, joka on täynnä makua!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 prk kikherneitä (säilyke)
  • 3/4 kurkku
  • 1 punasipuli
  • kourallinen pistaasipähkinöitä
  • 2 kourallista yrttejä (minttu, lehtipersilja ja/tai korianteri)
  • n. 150 g fetaa (esim. vegefeta)

kastike

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 tl hunajaa tai sokeria
  • noin 2/3 tl suolaa

Tee näin

  • Huuhtele kvinoa siivilässä kuuman veden alla huolellisesti. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Jäähdytä kvinoa joko siivilässä kylmän veden alla tai huoneenlämmössä.
  • Tee kastike valmiiksi vispaamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet.
  • Sekoita kikherneiden joukkoon hieman kastiketta, jotta ne saavat ekstramakua.
  • Leikkaa kurkku esim. puolikuiksi. Voi halutessasi kovertaa kurkun vetisen keskiosan pois.
  • Hienonna kuorittu punasipuli.
  • Rouhi kuoritut pistaasipähkinät hieman pienemmiksi.
  • Hienonna myös yrtit.
  • Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja murustele myös feta sekaan.
  • Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.

Vinkit!

  • Salaatin maut tasaantuvat, jos se saa levätä hetken, mutta en minä ainakaan malta odottaa.
  • Kvinoan sijasta voit käyttää bulguria tai vaikka couscousia.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!