Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola Puistola on hurmaava kaupunkilaisten olohuone aivan Oulun keskustassa. Pidätpä pizzasta, pastasta, pihvistä tai salaatista, Puistola on loistava valinta.

Tämä juttu on päivitetty 11/2020.

Ravintola Puistola, Oulu

Minulta kysytään tuon tuosta suosituksia Oulun ravintoloista. Mitkä ovat parhaat ravintolat Oulussa? Missä pohjoisen Suomen pääkaupungissa oikein kannattaa syödä? Tässä postaussarjassa tutustutaan paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Tervetuloa Ouluun!

Ravintola Puistola sijaitsee Oulun kauneimmassa talossa, aivan kaupungin ydinkeskustassa. Vaaleanpunaisen jugend-talon kaarevien ikkunoiden suojissa on sekä ravintola Puistola että Puistolan kahvila, suosikkejani molemmat.

Lisäksi kellarissa tehdään leipomotaikuutta – Puistolan kivijalkaleipomossa syntyy herkkuja hapanjuurileivästä leivoksiin. Oman leipomon tuotteita saa myös Oulun kauppahallista, Torinrannasta Puiston leipomopuodista, ja talon leivällä saa herkutella ruokaa odottaessa.

Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola Puistolassa korkeatasoiset raaka-aineet hehkuvat lopputuloksessa: ruoka on laadukasta, aina hyvää ja huolella valmistettua. Keittiö panostaa lähellä tuotettuun ruokaan, ja myös sesonkien virta näkyy lautasella. Lista päivittyy sopivassa rytmissä, lounaslista viikoittain.

Puistolan keittiössä tehdään kaikki itse: Salaatinkastikkeet ja hillot, kastikkeet ja jätskit on valmistettu käsityönä ravintolan keittiössä.

Tykkään Puistolan napakan listan monipuolisuudesta. Tarjolla on esimerkiksi pastaa, kalaa ja risottoa sekä valloittavat pizzat – jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Myös viinit ja muut juomat on valittu huolella, ja viinilistalla on aina kiinnostavia helmiä. Annokset ovat reiluja, joten nälkäisenä ei ravintolasta tarvitse pois lähteä.

Ravintola Puistola, Oulu

Kivijalkaleipomon päivän leipää on ostettavissa kahvilasta, jossa on tarjolla myös leipomon muita herkkuja kakuista täytettyihin leipiin. Kahvilasta saa myös aivan ihnia aamupaloja.

Puistola on yksi ainoita paikkoja Oulussa, jossa lounaallakin pääruoka tuodaan pöytään. Listalla on myös soppa ja salaatti -lounas, josta kirjoitinkin aiemmin. Soppalounas toimii mainiosti edelleenkin! Lounas on saatavilla tiistaista perjantaihin.

Puistola on paikka, jonne voi sopia yhtä hyvin aamiaistreffit, lounaspalaverin, after work -hetken tai illallisen.

Ravintola Puistola, Oulu

Ravintola Puistola 
Pakkahuoneenkatu 15
Oulu

Oulun ravintolat -postaussarja tutustuttaa teidät oululaisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Paikkoihin, joissa itse tykkään käydä, ja joita suosittelen Ouluun saapuville tuttavilleni. Tässä sarjan muita ravintolavinkkejäni: