• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Kasvisruoat

Vegekulho – helpolla hyvää

Vegekulho kuuluu arjentaklaajien sarjaan. Saat helpolla herkkua!

Vegekulho – helpolla hyvää

Vegekulhossa yhdistyy monta tämänhetkistä suosikkiani: kaupan valmis kimchi, tofumainen kaurapala, silmusalaatti ja majoneesi. Kaksi jälkimmäistä on tosin olleet suosikkeja pitkään, raikas kimchi ja kaurapala ovat uusia ihastuksiani.

Kaupan kimchi on usein tunkkaisen tuoksuista ja makuista. Mutta Hannan vinkkaama Kim kong kimchion upean raikasta, napakan tulista ja juuri sopivasti hapatettua. Olen syönyt kimchiä jo monta purkkia, ja useimmiten juuri näin: vegekulhon päällä. Kimchin sijaan voit käyttää Rasilaisen kimchi-hapankaalia, joka on hieman lempeämpää.

Pohjalla on riisiä, mutta yhtä hyvin paistetut kaurapalat, kimchi ja kasvikset voisivat lepäillä kvinoankin päällä. Kasviksiksi sopii ihan juuri ne mitä kaapista löytyy. Kurkku, kukkakaali ja varsiparsakaali ovat suosikkejani itujen tai silmusalaatin ja kirsikkatomaattien lisäksi. Kulhoruoissa parasta on juuri se, että ruokaan voi laittaa juuri sitä mitä kaapista löytyy – kulhoruoka on trendikäs pyttis!

Myös Yosan kaurapalasta on tullut suosikkini. Muutama viikko sitten en ollut tuotetta maistanutkaan, nyt sitä on kaapissa koko ajan. Raaka-aineisiin jumittuminen on itse asiassa arkisille kokkailuilleni aika tyypillistä. Ajan kanssa suosikit vaihtuvat ja parhaat palat jäävät osaksi arkea. Kaurapalat paistan rapeapintaiseksi pannulla pienessä määrässä öljyä, ja maustan ne esimerkiksi lorauksella soijakastiketta.

Rakensin vegekulhosta taas tällaisen jättimäisen, jaettavan kulhon. Jos jokaiselle tekisi oman kulhon, kannattaa majoneesisydän piilottaa täytteiden alle, riisiin tehtyyn koloon. Kastikkeeksi sopii kimchin tuoman kosteuden lisäksi simppelisti soija – siinäkin mennään tällä kertaa siitä mistä helpoimmalla pääsee. Sellaista se arkikokkailu välillä on.

Resepti

Vegekulho – helpolla hyvää

2–3 annosta

  • 2 dl riisiä (+vettä keittämiseen)
  • 1 pkt Yosa kaurapalaa (maustamaton)
  • silmusalaattia
  • kasviksia
  • Kim kong -kimchiä
  • majoneesia
  • soijakastiketta

  1. Keitä riisi kypsäksi. Voit ripsauttaa keitinveteen hieman suolaa halutessasi.
  2. Laita kypsä riisi tarjoilulautaselle tai pieniin kulhoihin.
  3. Viipaloi kaurapala ja paista pannulla öljyssä viipaleet rapeiksi. Mausta soijakastikkeella.
  4. Kokoa kulho: laitan riisin päälle kaurapalat, kimchi, kasvikset.
  5. Laita majoneesia pieninä nokareina sinne tänne tai tarjoa erikseen.
  6. Pöytämausteeksi sopii soijakastike.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Litistetyt perunat fetakastikkeella
Next Post: Pieniä vihreitä valintoja – mitä me voimme arjessa tehdä? »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.