| | |

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Voit tehdä pastan joko tuoreesta pinaatista tai pakastepinaatista.

Feta-pinaattipasta on helppo arkiruoka. Pasta on vanhalla valkoisella lautasella, jonka reunalla on kukkakuvioita. Pastan päällä on orvokkeja ja muutama mintunlehti.

Feta-pinaattipasta yhdistää kaksi suosikkiraaka-ainettani: pinaatin ja fetan. Tämä klassinen yhdistelmä toimii pastan lisäksi myös esimerkiksi suolaisessa piirakassa. Kokeile tätä ihanaa klassikkoreseptiä:

Nopea arkiruoka -leiman saava pasta on keväällä ja kesällä aivan erityisen ihanaa, kun sen tekee tuoreesta pinaatista. Mutta yhtä lailla pasta valmistuu edullisesta ja ympäri vuoden sesongissa olevasta pakastepinaatista. Pakastepinaattia ei tähän ruokaantarvitse valuttaa, mutta pastaveden lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, että vettä ei tule liikaa.

Arjen nopeisiin luottoruokiini kuuluvat myös nämä herkulliset ja helpot pastat:

Feta-pinaattipasta on helppo arkiruoka. Pasta on vanhalla valkoisella lautasella, jonka reunalla on kukkakuvioita. Pastan päällä on orvokkeja ja muutama mintunlehti.

Feta-pinaattipasta

Feta-pinaattipasta valmistuu alle puolessa tunnissa Voit tehdä pastan joko tuoreesta pinaatista tai pakastepinaatista.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika20 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 150 g pinaattia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150–200 g fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen tai aito fetajuusto)
  • noin 1 rkl sitruunamehua
  • hieman sitruunan kuorta raastettuna
  • suolaa tarvittaessa
  • mustapippuria
  • pastan keitinvettä

Tee näin

  • Keitä pasta suolatussa vedessä.
  • Jos käytät tuoretta pinaattia, hienonna pinaatti.
  • Hienonna myös sipuli ja valkosipulinkynsi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota keskilämmöllä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti.
  • Lisää pinaatti. Paista muutama minuutti. Tuoreesta pinaatista irtoaa nestettä ja pinaatti menee kasaan.
  • Murustele fetajuusto sekaan.
  • Mausta sitruunamehulla, pienellä määrällä sitruunan kuoriraastetta (vain keltaista osaa) sekä mustapippurilla. Maista suolan tarve ennen suolan lisäämistä.
  • Lisää hieman pastan keitinvettä, jos nestettä tuntuu olevan liian vähän.
  • Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.

Vinkit!

Jos käytät vegaanista fetaa, murustele se pinaattipaistoksen sekaan vasta hetki ennen kuin sekoitat pastan kastikkeen joukkoon, sillä vegaaninen feta sulaa nopeasti.

Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!