Feta-pinaattipasta
Feta-pinaattipasta valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Voit tehdä pastan joko tuoreesta pinaatista tai pakastepinaatista.

Feta-pinaattipasta yhdistää kaksi suosikkiraaka-ainettani: pinaatin ja fetan. Tämä klassinen yhdistelmä toimii pastan lisäksi myös esimerkiksi suolaisessa piirakassa. Kokeile tätä ihanaa klassikkoreseptiä:
Nopea arkiruoka -leiman saava pasta on keväällä ja kesällä aivan erityisen ihanaa, kun sen tekee tuoreesta pinaatista. Mutta yhtä lailla pasta valmistuu edullisesta ja ympäri vuoden sesongissa olevasta pakastepinaatista. Pakastepinaattia ei tähän ruokaantarvitse valuttaa, mutta pastaveden lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, että vettä ei tule liikaa.
Arjen nopeisiin luottoruokiini kuuluvat myös nämä herkulliset ja helpot pastat:

Feta-pinaattipasta
Raaka-aineet
- 350 g pastaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 150 g pinaattia
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 150–200 g fetajuustoa (esim. Mö kreikkalainen tai aito fetajuusto)
- noin 1 rkl sitruunamehua
- hieman sitruunan kuorta raastettuna
- suolaa tarvittaessa
- mustapippuria
- pastan keitinvettä
Tee näin
- Keitä pasta suolatussa vedessä.
- Jos käytät tuoretta pinaattia, hienonna pinaatti.
- Hienonna myös sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota keskilämmöllä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti.
- Lisää pinaatti. Paista muutama minuutti. Tuoreesta pinaatista irtoaa nestettä ja pinaatti menee kasaan.
- Murustele fetajuusto sekaan.
- Mausta sitruunamehulla, pienellä määrällä sitruunan kuoriraastetta (vain keltaista osaa) sekä mustapippurilla. Maista suolan tarve ennen suolan lisäämistä.
- Lisää hieman pastan keitinvettä, jos nestettä tuntuu olevan liian vähän.
- Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.
Vinkit!
Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja myös Instagramissa!