Yhden astian orzo-pasta
Yhden astian orzo-pasta on tosi helppo arkiruoka, joka valmistuu nimensä mukaan yhden pannun taktiikalla. Kaikki ainekset laitetaan pannulle tai kasariin ja pian ruoka onkin jo valmista.
Orzo on hyvin pieni, jyvän muotoinen pasta. Usein orzoa kutsutaan riisin muotoiseksi pastaksi, mutta ohranjyvä olisi osuvampi termi. Italiankielinen sana orzo tarkoittaakin ohraa.
Orzo-pasta on helppokäyttöinen ja se sopii parhaiten risottomaisiin ruokiin tai salaatteihin. Toki sitä voi käyttää minkä tahansa pastakastikkeen kaverina.
Tämä tomaattinen yhden astian orzo-pasta saa lisää puhtia raastetusta savutofusta, joka tekee pastasta hyvin ruokaisan. Raastettu tofu ”piiloutuu” jyvämäisen pastan sekaan, joten tofun pehmeä rakenne ei haittaa heitäkään, joita se isompina paloina ehkä haittaisi.
Yhden astian ruoat ovat mainioita arkiruokia – kokeile myös näitä reseptejäni:
Yhden astian orzo-pasta
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 200 –300 g savutofua (esim. Yipin)
- 2 tomaattia kuutioituna
- 3 dl orzo-pastaa
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 5 dl vettä
- noin 1 tl suolaa
- 1 rkl punaviinietikkaa (tai muuta mietoa etikkaa)
- 2-3 tl sokeria tai hunajaa
- 1/2-1 tl chilirouhetta (voi jättää pois)
- 1 dl kermaa (kaurakerma, esim. iVisp tai Easy whipping)
halutessasi pasta päälle
- tomaattia kuutioina
- tuoretta basilikaa
Tee näin
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä paistinpannulla tai kasarissa.
- Lisää raastettu savutofu ja tomaattikuutiot, sekoita.
- Lisää myös orzo-pasta, tomaattipyre, vesi ja suola. Sekoita.
- Nosta hetkeksi lämpöä, jotta neste kuumenee ja pasta alkaa kypsyä.
- Jatka pasta keittelyä keskilämmöllä välillä sekoitellen reilu 10 minuuttia eli kunnes orzo on lähes kypsää. Jos ruoka keittyy kovasti, voit joutua lisäämään hieman vettä.
- Mausta pienellä määrällä etikkaa, sokeria ja chilirouhetta.
- Lisää myös kerma ja sekoita.
- Anna hautua vielä hetki, kunnes pasta on sopivan kypsää.
- Maista ja säädä tarvittaessa makua – hapon, suolan ja makeuden tasapaino on tärkeä.
- Tarjoa halutessasi tomaattikuutioiden ja tuoreen basilikan kanssa.