| | |

Kebabkiusaus

Kebabkiusaus valmistuu uunissa yhden astian taktiikalla. Resepti on helppo ja ruoka herkku!

Kebabkiusaus kuuluu niihin ruokiin, joissa samaa helppoa reseptiä voi varioida monin tavoin. Voit viipaloida perunat itse tai käyttää pakasteperunoita. Voit käyttää kebablastuja tai tehdä vegekebabkiusauksen käyttämällä lihan sijasta mausteista seitania eli vegekebabia. Myös kermaksi voi valita tavallisen kerman tai vaikka kaurakerman.

Valitsitpa mitkä vaihtoehdot tahansa, ruoka on taatusti hyvää. Yhdessä astiassa valmistuva uuniruoka maistuu lapsille ja aikuisille, luulen.

Uuniruoat ovat kyllä ikisuosikkejani. Erityisesti syksyn ja talven pimeinä iltoina uunissa hehkuva valo ja ruoan kutsuva tuoksu saavat aikaan ilonhypähdyksiä.

Koska kiusaukset vaativat liki tunnin verran paistoaikaa, arkeen sopiva vinkki on tehdä ruoka uunia vaille valmiiksi jääkaappiin (tai parvekkeelle) edellisenä päivänä. Töistä tullessa ruoan voi vain sujauttaa uuniin.

Kebabkiusauksen lisäksi kannattaa muistaa nämä yhdessä astiassa valmistuvat uuniruoat:

Uunivuoassa on kebabkiusaus. Perunat ovat viipaloituina. Pinta on herkullisen paahteinen.

Kebabkiusaus

Helppo kebabkiusaus valmistuu uunissa yhden astian taktiikalla!

Raaka-aineet

  • 1 kg perunoita
  • 200–250 g kebablastuja tai vegekebablastuja
  • 1 tl suolaa
  • hieman mustapippuria myllystä
  • hieman paprikajauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 4 dl kermaa tai kaurakermaa

Tee näin

  • Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Voit kuoria perunat halutessasi.
  • Sekoita perunoiden sekaan suola, mustapippuri, paprikajauhe sekä hienonnettu valkosipulinkynsi.
  • Lado uunivuokaan perunoita ja kebablastuja vuorotellen.
  • Kaada päälle kerma.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Voit peittää vuoan foliolla tai leivinpaperille paiston loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.

Vinkit!

Voit käyttää myös pakastetuja perunaviipaleita tai peruna-sipulisekoitusta.

Seuraa Kokkipotteja myös Pinterestissä!

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating