kanaa mausteisella riisipedillä
Kanaa mausteisella riisipedillä on helppo yhden astian ruoka: ainekset laitetaan uunivuokaan ja pian uuniruoka onkin jo valmista.

Puoli tuntia on sellainen maaginen, jollain tavalla arjen sujumisen kannalta sopiva ajanjakso. Se ei ole pitkä aika, mutta toisaalta siinä saa aikaan pieniä ihmeitä. Siinä ehkä selvittää pahimman keittiökaaoksen, laittaa koneellisen pyykkiä pyörimään tai – parhaimmillaan ja – laittaa ruoan. Esimerkiksi tämän täydellisen arjen taklaaja -ruoan.
Kanaa mausteisella riisipedillä kuulostaa jokseenkin mauttomalta arkiruoalta. Mutta tämä ei sitä ole, arkiruokarepertuaariin tämä uppoaa oikein mainiosti. Hyvän ja simppelin makumaailman lisäksi ruoassa on parasta tämä: Ainekset laitetaan uunivuokaan ja vuoka lykätään uuniin. Siinä se. Ei pilkkomisia tai monen kattilan taktiikkaa, yhdellä vuoalla mennään.
Yhdessä astiassa valmistuu myös nämä arkiruoat:
- Sitruunaista dijonkanaa – yhden astian ruoka
- Kebabkiusaus
- Helppo kalapata
- Lihapullapelti – helppo one pot -ruoka

Kanaa mausteisella riisipedillä
Raaka-aineet
- noin 400 g maustettuja broilerin fileitä (esim. persilja-valkosipuli fileet/Jyväbroiler)
- 2 1/2 dl jasmiiniriisiä
- 6 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
- kourallinen oliiveja
- 200 g kirsikkatomaatteja (osan voi tarjota tuoreena lisäkkeenä)
- tuoretta persiljaa tai timjamia
- maustamatonta jogurttia
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Mittaa uunivuokaan riisi, vesi, öljy ja mausteet. Sekoita.
- Nosta päälle broilerin fileepihvit. Voit leikata ne pitkittäin puoliksi.
- Kaada päälle tomaatit ja oliivit.
- Paista uunissa 20 minuuttia. Sammuta uuni, peitä vuoka foliolla ja anna hautua lämpimässä uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoa tuoreiden yrttien ja halutessasi maustamattoman jogurtin kanssa.