| |

kanaa mausteisella riisipedillä

Kanaa mausteisella riisipedillä on helppo yhden astian ruoka: ainekset laitetaan uunivuokaan ja pian uuniruoka onkin jo valmista.

Puoli tuntia on sellainen maaginen, jollain tavalla arjen sujumisen kannalta sopiva ajanjakso. Se ei ole pitkä aika, mutta toisaalta siinä saa aikaan pieniä ihmeitä. Siinä ehkä selvittää pahimman keittiökaaoksen, laittaa koneellisen pyykkiä pyörimään tai – parhaimmillaan ja – laittaa ruoan.  Esimerkiksi tämän täydellisen arjen taklaaja -ruoan.

Kanaa mausteisella riisipedillä kuulostaa jokseenkin mauttomalta arkiruoalta. Mutta tämä ei sitä ole, arkiruokarepertuaariin tämä uppoaa oikein mainiosti. Hyvän ja simppelin makumaailman lisäksi ruoassa on parasta tämä: Ainekset laitetaan uunivuokaan ja vuoka lykätään uuniin. Siinä se. Ei pilkkomisia tai monen kattilan taktiikkaa, yhdellä vuoalla mennään.

Yhdessä astiassa valmistuu myös nämä arkiruoat:

Kanaa mausteisella riisipedillä

Helppo yhden astian ruoka – kanaa mausteisella riisipedillä maistuu kaikille
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • noin 400 g maustettuja broilerin fileitä (esim. persilja-valkosipuli fileet/Jyväbroiler)
  • 2 1/2 dl jasmiiniriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
  • kourallinen oliiveja
  • 200 g kirsikkatomaatteja (osan voi tarjota tuoreena lisäkkeenä)
  • tuoretta persiljaa tai timjamia
  • maustamatonta jogurttia

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Mittaa uunivuokaan riisi, vesi, öljy ja mausteet. Sekoita.
  • Nosta päälle broilerin fileepihvit. Voit leikata ne pitkittäin puoliksi.
  • Kaada päälle tomaatit ja oliivit.
  • Paista uunissa 20 minuuttia. Sammuta uuni, peitä vuoka foliolla ja anna hautua lämpimässä uunissa vielä 10 minuuttia. Tarjoa tuoreiden yrttien ja halutessasi maustamattoman jogurtin kanssa.

Vinkit!

Voit lisätä mausteiden määrää, jos tykkäät vahvoista mauista. Näillä mausteilla ruoka maistuu myös lapsille.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa?

Katso myös nämä reseptit:

5 Comments

  1. 2 stars
    Onko tuo aika 20+10 min varmasti oikein? Ei 20 minuutissa jasmiiniriisikään valmistu, jos sen laittaa kylmässä vedessä uuniin. Eivätkä kypsy broileritkaan. Itse käytin kiehuvaa vettä ja 40 minuuttia yhteensä niin alkoi vasta olla valmista.

    1. 1 star
      Juu, olisinpa lukenut nämä kommentit etukäteen! Täysin susi ohje. :/

  2. Kiitos, Nanna <3 Ihana kuulla.

    Tietty puuhaa on paljon, mutta kun sen on saanut rytmitettyä jollain tapaa järkevästi, on homma aika lailla hanskassa.

  3. Tämä on kyllä mahtava ja haastava projekti, Hannele! Ehkä vain toinen ruokabloggari tajuaa sen työn määrän…

    Upeinta kuitenkin on, että sä teet- niinkuin aina- todella ensiluokkaista ja laadukasta jälkeä tässäkin projektissa.!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating