|

Perunarieskat muusista

Perunamuusista tehdyt rieskat ovat kultainen pala lapsuuden makumuistojani. Vastapaistettu rieska reilulla sipaisulla voita tekee elämästä yksinkertaisesti parempaa. Hihat vaan täytyy muistaa nostaa kyynärpäihin saakka, sillä voisula valuu pitkin sormia ja ranteita. Mutta ei se mitään; pari karvaista assistenttia pitää tarvittaessa hyvin mielellään huolen voivalumien putsauksesta. Hekin ymmärtävät hyvän päälle.

****

Perunarieskat muusista

n. 5 dl perunamuusia
1 kananmuna
n. 3 dl maitoa tai vettä
n. 3 dl ohrajauhoja

Vatkaa muusin joukkoon kananmuna ja neste. Lisää jauhot. Taikina saa olla paksuhkoa puuroa. Nosta lusikalla leivinpaperille keko taikinaa, ripottele päälle hieman jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes rieskat ovat täplikkäiksi paistuneita.

****

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

15 Comments

 1. Ihanaa kun tämä perunarieskapostaus pompsahti muistutukseksi Facebook feediin, näitä en olekaan tehnyt aikoihin ja voi kuinka hyviä perunarieskat kaikessa yksinkertaisuudessaan ovat!

 2. Heh, en mä toivottavasti ainakaan kuulosta kovin turkulaiselta 😉
  Ja juu, yksikössä lepuska.

 3. Arvasin, ettet oo turkulainen 🙂 Onko sana siis yksikössä lepuska?

 4. Kaenuulaesuuvesta en tiijä kyllä mittään 😀

  Kiitos, tehdään vuodesta paras ikinä!

 5. Hyvä, että ohje vaikuttaa kivalta! Meillä jää aina muussia yli, joten nämä on vakkaripuuhaa muussipäivää seuraavana päivänä.

 6. Mun sukujuuret on Lappeenrannassa, joten meillä kotona näitä on kutsuttu aina lepuskoiksi. Eri nimi, mutta silti yhtä hyvää! 🙂

 7. Meillä leivotaan aina kun muussia jää. Ompa Kaenuulainen tapa.
  Ihanaa tätä vuotta sinne Pottilaan 😀

 8. Joulun alla mulla on ollut tapana leipoa pieniä ohrarieskoja. Tällä kertaa ne jäi muiden kiireiden takia leipomatta. Mutta jonakin muusipäivänä laitan muusia talteen ja leipasen siitä rieskat! Ihana ohje, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.