| | | |

Appelsiini-aperolhillo

Appelsiini-aperolhillo on kuin aperol spritz purkissa. Hillo sopii juustopöytään, aamupalajogurttiin tai ruokalahjaksi.

Appelsiini-aperolhillo on kannellisessa lasipurkissa. Kansi on auki. Samalla pyöreällä laudalla on myös juustoja. Taustalla näkyy viinilasi.

Hillon keittämisessä on aina jotain muumimammamaisen maadoittavaa. Ihan kuin tekisi suuriakin omavaraisuus- ja säilöntähommia, vaikka keittää hilloa vain purkillisen.

Purkillinen kerrallaan -ajatus on muuten muuttanut minun suhtautumista hilloihin. Ei tarvitse keittää laatikollista marjoja tai hedelmiä hilloksi, vaan voi keittää purkin tai kaksi – ja antaa toisen vaikka lahjaksi. Näin hillot tulee syötyä paremmin. Jääkaapin perälle kerääntyneet hilloarkistot kun harvoin houkuttelevat ketään.

Appelsiini-aperolhillo on helppo tehdä. Vaativin osuus on appelsiinin fileointi eli sitruksen kuoriminen ja leikkaaminen lohkoiksi siten, että saamme hilloon vain hedelmälihat, emme kalvoja. Sitten tarvitaan vain hillo-marmeladisokeria ja hieman Aperolia.

Olen syönyt aperolhilloa juustojen kanssa, jogurtin seassa ja paahtoleivän päällä. Toimii! Luulen, että aika moni ilahtuisi hillosta myös tuliaisena.

Kokeile myös tätä mainiota hyytelöä, johon tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta:

Muista myös nämä herkulliset ruokalahjat:

Appelsiini-aperolhillo on kannellisessa lasipurkissa. Kansi on auki. Samalla pyöreällä laudalla on myös juustoja. Taustalla näkyy viinilasi.

Appelsiini-aperolhillo

Appelsiini-aperolhillo on kuin aperol spritz purkissa. Syö aamiaisjogurtin tai paahtoleivän kanssa tai kata osaksi juustopöytää.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys15 mins
Annokset: 1 keskikokoinen purkki

Raaka-aineet

  • 2 appelsiinia
  • noin 70 g hillo-marmeladisokeria
  • 1–3 rkl Aperolia

Tee näin

  • Fileoi appelsiinit eli leikkaa kaikki kuoret pois ja leikkaa aivan hedelmäkalvojen vierestä hedelmälihat lohkoina talteen. Leikkaa hedelmälihat kattilan tai kulhon päällä, jotta saat talteen myös mehut.
  • Laita appelsiinilohkot, mehu ja sokeri kattilaan. Jos sinulla on vaaka, voit punnita appelsiinien painon ennen sokeri lisäämistä. Lisää 1/3 appelsiinien painosta hillo-marmeladisokeria.
  • Kiehuta sokeripaketin ohjeen mukaan.
  • Lisää aperol joko heti sokerin kanssa, jotta alkoholi ehtii kiehua pois tai keittämisen loppuvaiheessa.
  • Soseuta kuuma hillo halutessasi sauvasekottimella.
  • Maista ja säädä halutessasi makeutta esim. tilkalla hunajaa tai lisää halutessasi tilkka aperolia.
  • Purkita ja anna hyytyä.

Vinkit!

Voit käyttää hillo-marmeladisokerin sijaan myös hillosokeria. Silloin hillosta tulee selvästi makeampaa.

Voit tallentaa reseptit Pinterestiin painamalla kuvan päälle ilmestyvää Pinterest-kuvaketta. Kokkipottilan Pinterestin löydät täältä.

Similar Posts

One Comment

  1. Kauanko hillo mahtaa säilyä purkissa (ja kylmässä säilytettynä)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Recipe Rating