| | | |

Appelsiini-aperolhillo

Appelsiini-aperolhillo on kuin aperol spritz purkissa. Hillo sopii juustopöytään, aamupalajogurttiin tai ruokalahjaksi.

Appelsiini-aperolhillo on kannellisessa lasipurkissa. Kansi on auki. Samalla pyöreällä laudalla on myös juustoja. Taustalla näkyy viinilasi.

Hillon keittämisessä on aina jotain muumimammamaisen maadoittavaa. Ihan kuin tekisi suuriakin omavaraisuus- ja säilöntähommia, vaikka keittää hilloa vain purkillisen.

Purkillinen kerrallaan -ajatus on muuten muuttanut minun suhtautumista hilloihin. Ei tarvitse keittää laatikollista marjoja tai hedelmiä hilloksi, vaan voi keittää purkin tai kaksi – ja antaa toisen vaikka lahjaksi. Näin hillot tulee syötyä paremmin. Jääkaapin perälle kerääntyneet hilloarkistot kun harvoin houkuttelevat ketään.

Appelsiini-aperolhillo on helppo tehdä. Vaativin osuus on appelsiinin fileointi eli sitruksen kuoriminen ja leikkaaminen lohkoiksi siten, että saamme hilloon vain hedelmälihat, emme kalvoja. Sitten tarvitaan vain hillo-marmeladisokeria ja hieman Aperolia.

Olen syönyt aperolhilloa juustojen kanssa, jogurtin seassa ja paahtoleivän päällä. Toimii! Luulen, että aika moni ilahtuisi hillosta myös tuliaisena. Appelsiini-aperolhillo on myös ihana ruokalahja herkuista pitävälle ystävälle tai vaikka opettajalle.

Kokeile myös tätä helppoa ja suosittua hyytelöä, johon tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta:

Muista myös nämä herkulliset ruokalahjat:

Appelsiini-aperolhillo on kannellisessa lasipurkissa. Kansi on auki. Samalla pyöreällä laudalla on myös juustoja. Taustalla näkyy viinilasi.

Appelsiini-aperolhillo

Appelsiini-aperolhillo on kuin aperol spritz purkissa. Syö aamiaisjogurtin tai paahtoleivän kanssa tai kata osaksi juustopöytää.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Annokset: 1 keskikokoinen purkki

Raaka-aineet

  • 2 appelsiinia
  • noin 70 g hillo-marmeladisokeria
  • 1–3 rkl Aperolia

Tee näin

  • Fileoi appelsiinit eli leikkaa kaikki kuoret pois ja leikkaa aivan hedelmäkalvojen vierestä hedelmälihat lohkoina talteen. Leikkaa hedelmälihat kattilan tai kulhon päällä, jotta saat talteen myös mehut.
  • Laita appelsiinilohkot, mehu ja sokeri kattilaan. Jos sinulla on vaaka, voit punnita appelsiinien painon ennen sokeri lisäämistä. Lisää 1/3 appelsiinien painosta hillo-marmeladisokeria.
  • Kiehuta sokeripaketin ohjeen mukaan.
  • Lisää aperol joko heti sokerin kanssa, jotta alkoholi ehtii kiehua pois tai keittämisen loppuvaiheessa.
  • Soseuta kuuma hillo halutessasi sauvasekottimella.
  • Maista ja säädä halutessasi makeutta esim. tilkalla hunajaa tai lisää halutessasi tilkka aperolia.
  • Purkita ja anna hyytyä.

Vinkit!

Voit käyttää hillo-marmeladisokerin sijaan myös hillosokeria. Silloin hillosta tulee selvästi makeampaa.

Voit tallentaa reseptit Pinterestiin painamalla kuvan päälle ilmestyvää Pinterest-kuvaketta. Kokkipottilan Pinterestin löydät täältä.