Appelsiini-aperolhillo
Appelsiini-aperolhillo on kuin aperol spritz purkissa. Hillo sopii juustopöytään, aamupalajogurttiin tai ruokalahjaksi.

Hillon keittämisessä on aina jotain muumimammamaisen maadoittavaa. Ihan kuin tekisi suuriakin omavaraisuus- ja säilöntähommia, vaikka keittää hilloa vain purkillisen.
Purkillinen kerrallaan -ajatus on muuten muuttanut minun suhtautumista hilloihin. Ei tarvitse keittää laatikollista marjoja tai hedelmiä hilloksi, vaan voi keittää purkin tai kaksi – ja antaa toisen vaikka lahjaksi. Näin hillot tulee syötyä paremmin. Jääkaapin perälle kerääntyneet hilloarkistot kun harvoin houkuttelevat ketään.
Appelsiini-aperolhillo on helppo tehdä. Vaativin osuus on appelsiinin fileointi eli sitruksen kuoriminen ja leikkaaminen lohkoiksi siten, että saamme hilloon vain hedelmälihat, emme kalvoja. Sitten tarvitaan vain hillo-marmeladisokeria ja hieman Aperolia.
Olen syönyt aperolhilloa juustojen kanssa, jogurtin seassa ja paahtoleivän päällä. Toimii! Luulen, että aika moni ilahtuisi hillosta myös tuliaisena. Appelsiini-aperolhillo on myös ihana ruokalahja herkuista pitävälle ystävälle tai vaikka opettajalle.
Kokeile myös tätä helppoa ja suosittua hyytelöä, johon tarvitaan vain kaksi raaka-ainetta:
Muista myös nämä herkulliset ruokalahjat:

Appelsiini-aperolhillo
Raaka-aineet
- 2 appelsiinia
- noin 70 g hillo-marmeladisokeria
- 1–3 rkl Aperolia
Tee näin
- Fileoi appelsiinit eli leikkaa kaikki kuoret pois ja leikkaa aivan hedelmäkalvojen vierestä hedelmälihat lohkoina talteen. Leikkaa hedelmälihat kattilan tai kulhon päällä, jotta saat talteen myös mehut.
- Laita appelsiinilohkot, mehu ja sokeri kattilaan. Jos sinulla on vaaka, voit punnita appelsiinien painon ennen sokeri lisäämistä. Lisää 1/3 appelsiinien painosta hillo-marmeladisokeria.
- Kiehuta sokeripaketin ohjeen mukaan.
- Lisää aperol joko heti sokerin kanssa, jotta alkoholi ehtii kiehua pois tai keittämisen loppuvaiheessa.
- Soseuta kuuma hillo halutessasi sauvasekottimella.
- Maista ja säädä halutessasi makeutta esim. tilkalla hunajaa tai lisää halutessasi tilkka aperolia.
- Purkita ja anna hyytyä.
Vinkit!
Voit tallentaa reseptit Pinterestiin painamalla kuvan päälle ilmestyvää Pinterest-kuvaketta. Kokkipottilan Pinterestin löydät täältä.
Kauanko hillo mahtaa säilyä purkissa (ja kylmässä säilytettynä)?