| | | |

Rahkavoitaikina

Rahkavoitaikina on helppo tehdä – tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Voitaikina sopii loistavasti torttuihin, piirakoiden pohjaksi tai pasteijoiden kuoreksi. Tee tätä!

Rahkavoitaikina on taiteltu leivinlaudalle. Kuvassa käsistä ripotellaan jauhoja taikinan päälle.

Rahka tuo voitaikinaan sopivaa happamuutta, joka taittaa voista makuprofiilia. Juuri siksi rahkavoitaikina on suosikkini. Taikina on monikäyttöinen, sillä se sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.

Puolikas teelusikallinen leivinjauhetta lisää taikinan kuohkeutta, mutta lainkaan välttämätön se ei ole. Jos malttia on, kannattaa taikinaa kaulita muutama kerta ristiin taitellen. Näin taikinaan tulee lehtitaikinamaista lehtevyyttä.

Perinteiset joulutortut ovat aivan vastustamattoman herkullisia, kun taikinana käyttää rahkalla täydennettyä voitaikinaa. Myös perinteinen ja ihana peltilihapiirakka saa taikinasta uusia, herkullisia sävyjä.

Jos pidät enemmän perinteisen voitaikinan lempeästä mausta, tee taikinasi tällä reseptillä:

Nämä reseptit kannattaa myös muistaa:

Rahkavoitaikina on taiteltu leivinlaudalle. Kuvassa käsistä ripotellaan jauhoja taikinan päälle.

Rahkavoitaikina

Helppo rahkavoitaikina on taikinoiden moniottelija, joka sopii sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin.
Esivalmistelu15 minutes
tekeytyminen1 hour

Raaka-aineet

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta (voi jättää pois)
  • 250 g maitorahkaa

Tee näin

  • Nypi kuutioitu voi ja vehnäjauhot (sekä halutessasi leivinjauhe) murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi.
  • Jos haluat, kaulitse taikina pitkänmalliseksi ja ohueksi levyksi. Taittele (ks. kuva) ja kaulitse toiseen suuntaan. Voit toistaa muutaman kerran.
  • Käytä taikinaa kuten voitaikinaa esimerkiksi joulutortuissa, pasteijoissa tai lihapiirakassa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!