| |

Itse tehty voitaikina

Itse tehty voitaikina onnistuu helpolla tai vaikealla tavalla. Valitsin helpon tavan.

Itse tehty voitaikina ei ole lainkaan vaikea tehdä. Etenkin, jos valitsee helpomman tien. Ainekset vaivataan sekaisin, taikinaa kaulitaan ja taitellaan muutamia kertoja ja siinä se. Lopputulos on paljon maukkaampi kuin kaupan taikina, vaikka aivan samaan lehtevyyteen ei toki päästäkään.

Testasin myös perinteisempää, sitä vaativampaa tapaa, jossa osa voista kaulitaan taikinaan lastuina. Lopputulos joulutortuissa ja pasteijoissa oli niin samanlainen, että päätin pitäytyä helpossa ohjeessa.

Täydelliset joulutortut syntyvät, kun teet voitaikinan ja keität samalla luumuhillon kuivatuista luumuista. Alla on voitaikinan ohje sekä linkki luumuhilloreseptiin ja suolaisiin joulutorttuihin, joihin taikina sopii myös erinomaisesti.

Muista myös nämä joulun ajan klassikot:

ITSE TEHTY VOITAIKINA

Itse tehty voitaikina on helppo tehdä – ja siitä tulee parhaat tortut ja pasteijat.
Esivalmistelu30 minutes

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 180 g voita (kylmää ja kuutioitua)

Tee näin

  • Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi.
  • Taikinan kaulitseminen helpottuu, jos taikina kylmää. Voit siis laittaa taikinan ennen kaulintapuuhaa.
  • Kaulitse taikina levyksi, taita kolmeen osaan.
  • Kaulitse uudelleen ja taita taas.
  • Kaulitse muutamia kertoja.
  • Käytä mahdollisimman vähän kaulitessa jauhoja, ettei taikinaan muodostu jauhotaskuja.
  • Säilytä kylmässä.

Itse tehty voitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 180 g voita (kylmää ja kuutioitua)
  1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taikinan kaulitseminen helpottuu, jos taikina kylmää. Voit siis laittaa taikinan ennen kaulintapuuhaa.
  3. Kaulitse taikina levyksi, taita kolmeen osaan. 
  4. Kaulitse uudelleen ja taita taas.
  5. Kaulitse muutamia kertoja. 
  6. Käytä mahdollisimman vähän kaulitessa jauhoja, ettei taikinaan muodostu jauhotaskuja.
  7. Säilytä kylmässä.