• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Joulu Joulukalenteri Leivonta

Itse tehty voitaikina

Itse tehty voitaikina onnistuu helpolla tai vaikealla tavalla. Valitsin helpon tavan.

Itse tehty voitaikina ei ole lainkaan vaikea tehdä. Etenkin, jos valitsee helpomman tien. Ainekset vaivataan sekaisin, taikinaa kaulitaan ja taitellaan muutamia kertoja ja siinä se. Lopputulos on paljon maukkaampi kuin kaupan taikina, vaikka aivan samaan lehtevyyteen ei toki päästäkään.

Testasin myös perinteisempää, sitä vaativampaa tapaa, jossa osa voista kaulitaan taikinaan lastuina. Lopputulos joulutortuissa ja pasteijoissa oli niin samanlainen, että päätin pitäytyä helpossa ohjeessa.

Täydelliset joulutortut syntyvät, kun teet voitaikinan ja keität samalla luumuhillon kuivatuista luumuista. Alla on voitaikinan ohje sekä linkki luumuhilloreseptiin ja suolaisiin joulutorttuihin, joihin taikina sopii myös erinomaisesti.

  • Itse tehty luumuhillo joulutorttuihin
  • Suolaiset joulutortut

Muista myös nämä joulun ajan klassikot:

  • Paras joulusinappi
  • Saaristolaisleipä ja Gluteeniton saaristolaisleipä
  • Punaviinisuola – helppo ruokalahja
  • Piparitalo glögikupin reunalle

ITSE TEHTY VOITAIKINA

Itse tehty voitaikina on helppo tehdä – ja siitä tulee parhaat tortut ja pasteijat.
Esivalmistelu30 mins

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 180 g voita (kylmää ja kuutioitua)

Tee näin

  • Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi.
  • Taikinan kaulitseminen helpottuu, jos taikina kylmää. Voit siis laittaa taikinan ennen kaulintapuuhaa.
  • Kaulitse taikina levyksi, taita kolmeen osaan.
  • Kaulitse uudelleen ja taita taas.
  • Kaulitse muutamia kertoja.
  • Käytä mahdollisimman vähän kaulitessa jauhoja, ettei taikinaan muodostu jauhotaskuja.
  • Säilytä kylmässä.

Itse tehty voitaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 180 g voita (kylmää ja kuutioitua)
  1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin tai koneella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taikinan kaulitseminen helpottuu, jos taikina kylmää. Voit siis laittaa taikinan ennen kaulintapuuhaa.
  3. Kaulitse taikina levyksi, taita kolmeen osaan. 
  4. Kaulitse uudelleen ja taita taas.
  5. Kaulitse muutamia kertoja. 
  6. Käytä mahdollisimman vähän kaulitessa jauhoja, ettei taikinaan muodostu jauhotaskuja.
  7. Säilytä kylmässä.


3 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pipari-valkosuklaamoussekakku
Next Post: Punaviinisuola – helppo ruokalahja »

Reader Interactions

Comments

  1. Jks says

    6.8.2020 at 20:56

    Laitoin jauhot kippoon ja heitin voin perään, puristelin ne ja aloin lisäämään vettä, mutta käytin sitä vain tipan, kun taikina olikin jo valmis.
    Oli niin helppo ohje, että käärin aikani kuluksi, jotain tehdäkseni, myös ne loput voit paketista(jtn 80gr) taikinan sisään, kiitos tästä!!

    Reply
  2. Hannele says

    15.12.2019 at 16:17

    Hah, kiitos! Yllättävän helppoa se ainakin on!

    Reply
  3. Nanna says

    13.12.2019 at 17:10

    Justiin tuolla jeesustelin omassa blogissani, että ostan kyllä voitaikinani kaupasta. Sinä saat kyllä voitaikinankin teonkin kuulostamaan houkuttelevalta!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT