Gluteeniton voitaikina
Gluteeniton voitaikina on helppo tehdä itse. Kurkkaa vinkit myös gluteenittomaan rahkavoitaikinaan!
Gluteenittomat joulutortut ja muut leivonnaiset syntyvät helposti itse tehdystä taikinasta. Gluteeniton voitaikina eli torttutaikina tehdään muutamasta raaka-aineesta. Tarvitset vain voita, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix) sekä vettä ja suolaa.
Muista pitää gluteenittomat jauhot erillään vehnäjauhoista. Tärkeää on myös, että pöytäpinnat ja kulhot on puhtaat, kun aloitat gluteenittoman leivonnan. Jos teet samalla kertaa sekä vehnäisiä leivonnaisia että gluteenittomia leivonnaisia, tee ensin gluteenittomat tuotteet ja vasta sitten pölläytä vehnäjauhot esiin.
Gluteeniton rahkavoitaikina onnistuu helposti, kun vaihdat jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kokeile tätä reseptiä:
Muista myös nämä gluteenittomat leivonnaiset:
- Sitruuna-ricottakakku
- Suklaakakku oliiviöljyllä
- Sienipasteijat (käytä gluteenittoman voitaikinan reseptiä)
Gluteeniton voitaikina
Raaka-aineet
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
- 1/2 tl suolaa
- 180 g voita
- 1 1/4 dl vettä
Tee näin
- Sekoita jauhojen sekaan suola.
- Lisää kuutioitu voi ja nypi murumaiseksi.
- Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina kelmun sisään litteäksi levyksi ja laita jääkaappiin.
- Anna tekeytyä tunnin verran.
- Kaulitse halutessasi taikinaa muutaman kerran siten, että taitat taikinan kolmeen osaan ja kaulitset levyksi. Taitat taas kolmeen osaa ja kaulitset levyksi. Käytä jauhoja mahdollisimman vähän.
- Säilytä taikina jääkaapissa.