• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kakut Leivonta

Sitruuna-ricottakakku mantelijauhoilla

Sitruunan ja lakritsin kutkutteleva yhdistelmä on klassikko, johon minulla on viha-rakkaussuhde. Välillä himoitsen kiihkeästi, välillä yhdistelmä vähän puistattaa. Raikkaasti sitruunaisen ricottakakun ja samettisen lakritsijäätelön yhdistelmä kuuluu ehdottomasti edellä mainittuihin.

Sitruuna-ricottakakku on italialainen, simppeli herkku, jonka yksinkertaisuus on kiehtovaa. Viiden ainesosan kakku täydentyi tarjoiluvaiheessa yhdellä suosikkijäätelölläni, Jymyn lakritsilla – ainoa lakritsijäätelö muuten, josta pidän.

Yksinkin kosteaksi jäävä ricottakakku on ihanaa, ei se välttämättä tarvitse kaverikseen jäätelöä. Mantelijauhot tuovat kakkuun pehmeää rasvaisuutta, mitä kakku kaipaakin, sillä ainesosissa rasvaa ei ole lainkaan. Useissa ricottakakkujen resepteissä myöskään sitruunamehua ei laiteta taikinaan. Minä halusin puristaa mehun taikinan joukkoon, jotta kakussa olisi happoa riittävästi. Ratkaisu toi paitsi sopivan kirpeyden myös valloittavan kosteuden.

Resepti


Sitruuna-ricottakakku mantelijauhoilla
8–10 annosta

250 g ricotta-juustoa
4 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset erikseen)
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
200 g mantelijauhoja

lisäksi
mantelilastuja
tomusokeria
(lakritsijäätelöä)

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Ole tarkkana, valkuaisten joukkoon ei saa mennä keltuaista.

Vatkaa keltuaiset, ricotta ja sokeri tasaiseksi massaksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa taikinan joukkoon. Purista sitruunasta mehu ja lisää taikinaan. Lisää seokseen myös mantelijauhot. Sekoita.

Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen.

Voitele irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia, ripottele päälle mantelilastuja ja paista vielä noin 10 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä.

Anna jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa halutessasi lakritsijäätelön kanssa.

_____


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kiivimojito – malja keväälle
Next Post: Sekaisin keväästä (+alekoodi Granitiin) »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    4.4.2016 at 20:29

    Suunnitelma valmis!

    Reply
  2. Hannele says

    4.4.2016 at 20:27

    Tämä on erinomainen resepti testattavaksi 🙂
    Mantelijauhot tekee rakenteesta tuhdin ja kevyen samaan aikaan.

    Reply
  3. Päivi / Kokkeillaan says

    4.4.2016 at 18:39

    Sitruunalle sanon kyllä aina! Ja mantelijauhoillekin, koska tulin vastikään ostaneeksi niitä. Ensi viikonlopun leivonnainen on tässä.

    Reply
  4. Tuoksussabasilikaa says

    4.4.2016 at 13:53

    Yritän vältellä vehnää, joten tässäpä taas yksi resepti testattavaksi. Ei voi olla muuta kuin hyvää! Onneksi ostin ison pussin mantelijauhoja, koska ovat niin älyttömän monipuolisia. Olen ihan hämmästynyt kuinka helppoa leipominen onkaan ilman vehnäjauhoja, ei niitä tarvitse kaikkialle tunkea. Ja oih, ricottajuustoa, nam nam! 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT