| | | |

Omenatortut

Omenatortut ovat kuin joulutorttuja, mutta hillon sijaan täytteenä on sokerin ja kanelin seoksessa pyöräytetty omenaviipale. Aivan vastustamattoman herkullista!

Omenatortut ovat leikkuulaudalla. Torttujen päälle on siroteltu tomusokeria.

Kokkipottilan joulukalenteri on täällä taas – tervetuloa mukaan! Pidä myssystä kiinni ja suu auki, sillä tiedossa on upeita ruokia, herkkuja ja ruokalahjoja. Joka päivä aaton tietämille saakka blogiin ilmestyy siis uusi resepti tai lahjavinkki. Nyt mennään!

Omenatortut on hauska herkku, jonka bongasin TikTokista eli erityisesti nuorten suosiossa olevasta videosovelluksesta. Resepti on helppo. Niin helppo, että kyse on ennemminkin vinkistä.

Yhden enemmän mehevyyttä ja leivosmaisuutta tuovan raaka-aineen lisäsin alkuperäiseen reseptiin: vaniljakreemin. Tarvitset siis kaupasta vain lehtitaikinaa, omenoita ja vaniljakreemiä, jos kaapissasi on (tummaa) sokeria ja kanelia.

Kokeile myös näitä jouluisia reseptejä:

Omenatortut ovat leikkuulaudalla. Torttujen päälle on siroteltu tomusokeria.

Omenatortut

Omenatortut ovat meheviä leivonnaisia, jotka on helppo tehdä. Tarvitset vain kourallisen raaka-aineita!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 5

Raaka-aineet

  • 1 pkt lehtitaikinalevyä
  • 3–4 omenaa
  • 1 dl sokeria (esim kookossokeria)
  • 3/4 tl kanelia
  • 1 prk vaniljakreemiä (Valio)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen (kiertoilmassa riittää 200 astetta).
  • Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt neliöiksi.
  • Leikkaa neliöiden kulmiin viillot reunanmyötäisesti siten, että aloitat kulmasta ja etenet reunanmyötäisesti (noin puoli senttiä reunasta) molempiin suuntiin. Vastaan tulevaan viiltoon saa jäädä noin sentin väli.
  • Leikkaa omenat viipaleiksi ja poista keskeltä siemenet ja kovat siemenkodat.
  • Sekoita sokeri ja kaneli lautasella.
  • Pyöräytä omenaviipaleet sokerin ja kanelin seoksessa.
  • Laita taikinan keskelle lusikallinen vaniljakreemiä.
  • Laita omenaviipale kreemin päälle.
  • Nosta kulmat kohti keskustaa ja paina tiiviisti yhteen.
  • Paista omenatorttuja noin 10–15 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  • Tarjoile jäähtyneitä. Voit halutessasi sihdata torttujen päälle tomusokeria.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!