| | | | |

Pestokuuset

Pestokuuset ovat valmiita vartissa, ja tarvitset näihin herkullisiin suolaisiin naposteltaviin vain kaksi ainesosaa.

Pestokuuset eli voitaikinasta ja pestosta tehdyt kuusenmuotoiset suolaiset leivonnaiset ovat harmaalla kivisellä leikkuulaudalla. Päällä on muutama basilikanlehti. Kuvan oikeassa reunassa on basilikapuska epätarkkana.

Pestokuuset kuuluvat ehdottomasti sarjaan loistavat vierasvarat. Kun kaapissa on pestoa ja voitaikinaa tai lehtitaikinaa, ovat hauskat naposteltavat jo melkein valmiita.

Suolaisen kuusen valmistaminen on helppoa: torttutaikinalevy leikataan toisesta päästä kolmioksi eli kuusen latvaksi. Sitten leikataan noin sentin tai puolentoista sentin paksuisia oksia keskelle mielukuvitellun rungon molemmin puolin. Peston levittämisen jälkeen oksat kierretään korkkiruuvimaisiksi, ja koko komeus muotoillaan hieman tarvittaessa alaoksia venyttäen kuusen malliseksi.

Kierteiset kuusenoksat paistuvat uunissa ihanan rapeiksi, etenkin kun niiden väleihin jättää hieman rakoa. Samalla myös kuusen runko saa rapeaa paistopintaa, joka on lehtevän voitaikinan herkullisuuden salaisuus. Muista laittaa kuuseen reilusti pestoa, jotta kokonaisuus on maultaan tasapainoinen.

Valmiin taikinan lisäksi kuusi onnistuu tietenkin myös itse tehdystä taikinasta (ja itse tehdystä pestosta). Kokeile jompaa kumpaa näistä:

Pestokuuset eli voitaikinasta ja pestosta tehdyt kuusenmuotoiset suolaiset leivonnaiset ovat harmaalla kivisellä leikkuulaudalla. Päällä on muutama basilikanlehti. Kuvan oikeassa reunassa on basilikapuska epätarkkana.

Pestokuuset

Pestokuuset valmistuvat vartissa ja ovat loistava tarjottava glögin kanssa tai vaikka osana juustopöytää.
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys10 minutes

Raaka-aineet

  • torttutaikinalevyjä
  • pestoa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa sulanut torttutaikinalevy toisesta päästä kolmion muotoiseksi. Näin saat kuuselle latvan.
  • Leikkaa kuuselle 1–1 1/2 cm:n paksuisia oksia molemmin puolin keskilinjaa.
  • Alhaalla voit halutessasi muotoilla kuuselle vielä jalan.
  • Levitä noin 1 1/2 rkl pestoa yhtä torttutaikinalevyä kohden.
  • Kierrä kuusenoksat korkkiruuveille.
  • Muotoile kuusi ja venytä tarvittaessa hieman kuusen alaoksia.
  • Tee samoin muille kuusille.
  • Paista kuusia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Tarjoa esimerkiksi glögin kanssa tai osana juustopöytää.

Vinkit!

Voit tehdä pieniä kuusia leikkaamalla yhden torttutaikinalevyn kolmeen osaan. Jättikuusen saat isosta voitaikinalevystä, itsetehdystä taikinasta tai yhdistelemällä torttutaikinalevyjä.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Instagramissa!