Itse tehty luumuhillo joulutorttuihin
Itse tehty luumuhillo on helppo tehdä, ja se saa joulutortut hehkumaan.

Tunnustan: en ole oikein koskaan tykännyt erityisen paljon joulutortuista. Mutta totean heti perään, että poikkeus vahvistaa tässäkin tapauksessa säännön.
Joulutortut saa loistaviksi kahdella tavalla: tekemällä itse rahkavoitaikinan tai luumuhillon. Kaikkein mieluiten tietysti molemmat. Tärkeää on myös, että tortut ovat pieniä. Silloin hillon ja taikinan suhde kallistuu hillolle suotuisammaksi. Enemmän hilloa on enemmän makua.
Itse tehty voitaikina on ihanaa. Myös luumuhillo on helppo tehdä itse. Miten ihanaa siitä tuleekaan! Luumuhillo syntyy nopeasti; aikaa ei tarvita kuin puolisen tuntia. Tarjoa luumuhillo nakutorttujen kanssa suolaisten joulutorttujen jälkkärinä. Luumuhillo sopii myös jogurtin kanssa syötäväksi.
Kurkkaa myös nämä helpot joulureseptit:

Luumuhillo
Raaka-aineet
- 500 g kuivattuja luumuja
- 3/4 dl sokeria (voit käyttää myös intiaanisokeria)
- 2 1/2 dl vettä
- pieni kanelitanko
- 2 rkl konjakkia
Tee näin
- Mittaa luumut, sokeri, vesi ja kanelitanko kattilaan.
- Keitä matalalla lämmöllä 15–20 minuuttia eli kunnes luumut ovat hyvin pehmeitä.
- Poista kanelitanko, soseuta sauvasekoittimella ja mausta halutessasi konjakilla.
- Voit myös keittää konjakkia hillon kanssa, jotta siitä haihtuu suurin osa alkoholista.
Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuita myös Pinterestissä!