Siemennäkkäri
Siemennäkkäri on helppo tehdä. Tämä helppo näkkileipäresepti takaa onnistumisen!
Siemennäkkileipä on täydellistä tahnojen tai voin kanssa. Se sopii ihanasti myös juustopöytään juustojen ja hedelmien rinnalle. Tai ehkä annat näkkäriä lahjaksi tai viet rapeita tuliaisia. Muista myös tämä ihana tapa antaa näkkileipää lahjaksi:
Ainekset sekoitetaan kulhossa, taikinan annetaan turvota 10–15 minuuttia, ja sitten näkkileipä paistetaan ohueksi kerrokseksi levitettynä uunissa rapeaksi. Aktiivista leivonta-aikaa kuluu muutama minuutti – aika ja uuni hoitavat loput. Täydellistä!
Taikinaan laitetaan kahdenlaisia siemeniä ja kahdenlaisia jauhoja. Yhdistelmä on koukuttavan herkullinen. Myös gluteeniton näkkäri onnistuu helposti, kun laitat vehnä- ja ruisjauhojen sijasta maissijauhoja tai maissi- ja tattarijauhoja.
Tarjoa siemennäkkileipää vaikka näiden herkkujen kanssa:
Siemennäkkäri
Raaka-aineet
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä
- 3/4 tl suolaa
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl ruisjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
- 2 dl vettä
Tee näin
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.
- Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman tasaisesti.
- Paista siemennäkkäriä noin 30 minuuttia tai kunnes se on selvästi kuivunut. Voit paiston puolivälissä avata hetkeksi uunin luukun, jotta kosteus pääsee uunista pois.
- Sammuta uuni ja jätä näkkileipä vielä hetkeksi jäähtyvään uuniin kuivumaan.