| | | |

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on helppo tehdä. Tämä helppo näkkileipäresepti takaa onnistumisen!

Siemenillä täydennetty näkkileipä on helppo tehdä, tällä reseptillä onnistut. 

Kuvassa näkkileipä on tarkka, vieressä ja taustalla olevat viinirypäleet, hillopurkki ja voikulho ovat epätarkkoja.

Siemennäkkileipä on täydellistä tahnojen tai voin kanssa. Se sopii ihanasti myös juustopöytään juustojen ja hedelmien rinnalle. Tai ehkä annat näkkäriä lahjaksi tai viet rapeita tuliaisia. Muista myös tämä ihana tapa antaa näkkileipää lahjaksi:

Ainekset sekoitetaan kulhossa, taikinan annetaan turvota 10–15 minuuttia, ja sitten näkkileipä paistetaan ohueksi kerrokseksi levitettynä uunissa rapeaksi. Aktiivista leivonta-aikaa kuluu muutama minuutti – aika ja uuni hoitavat loput. Täydellistä!

Taikinaan laitetaan kahdenlaisia siemeniä ja kahdenlaisia jauhoja. Yhdistelmä on koukuttavan herkullinen. Myös gluteeniton näkkäri onnistuu helposti, kun laitat vehnä- ja ruisjauhojen sijasta maissijauhoja tai maissi- ja tattarijauhoja.

Siemennäkkileipä onnistuu helposti tällä reseptillä.

Kuva on otettu ylhäältäpäin. Näkkileivän lisäksi kuvassa on juustoja, hedelmiä, hillopurkki sekä voiastia veitsineen.

Tarjoa siemennäkkileipää vaikka näiden herkkujen kanssa:

Näkkileipä on helppo tehdä itse, tällä reseptillä onnistut helposti. Kuvassa näkkileipä on tarkka, vieressä ja taustalla olevat viinirypäleet, hillo ja voikulho ovat epätarkkoja.

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on helppo tehdä. Nauti rapeaa itse tehtyä näkkileipää juustojen ja hillojen, tahnojen tai arkisen keiton kanssa.
Esivalmistelu15 mins
Kypsennys30 mins
Valmistusaika45 mins
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 3/4 tl suolaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 dl vettä

Tee näin

  • Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti.
  • Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman tasaisesti.
  • Paista siemennäkkäriä noin 30 minuuttia tai kunnes se on selvästi kuivunut. Voit paiston puolivälissä avata hetkeksi uunin luukun, jotta kosteus pääsee uunista pois.
  • Sammuta uuni ja jätä näkkileipä vielä hetkeksi jäähtyvään uuniin kuivumaan.

Vinkit!

Tee gluteenitonta siemennäkkäriä korvaamalla jauhot maissijauhoilla tai maissi- ja tattarijauhoilla.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa? Tule mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti