| |

Paras uuniriisipuuro

Paras uuniriisipuuro syntyy tällä ohjeella. Puuro ei tarvitse vahtimista, mutta aikaa se hieman tarvitsee. Tällä helpolla reseptillä onnistut varmasti – ilman pohjaanpalamisen vaaraa.

Paras uuniriisipuuro on täydellinen hitaiden aamujen aamupala. Laita puuro uuniin lämpöön ja sujahda vielä peiton alle reiluksi tunniksi. Reippaimmat vetävät ehkä ulkoiluvaatteet päälle ja lähtevät aamulenkille tai -leikeille.

Uuni tekee riisin, maidon, suolan ja voinokareiden yhdistelmästä lempeää ja täysin vastustamatonta. Tarvitset puuron kaveriksi ainoastaan voita tai sokeria ja kanelia. Ja ehkä kupposen kahvia.

Minä tykkään tehdä riisipuuron punaiseen täysmaitoon. Siten siitä tulee minulle kaikkein parasta. Mutta tietysti puuron voi tehdä myös kauramaitoon tai vaikkapa kookosmaitoon. Kauramaitona kannattaa käyttää kahviin tarkoitettua, hieman rasvaisempaa vaihtoehtoa.

Jos haluat keittää puuron hellalla, ja saada puolessa tunnissa valmista, täydellisen kermaista ja pehmeää riisipuuroa, kokeile tätä reseptiäni:

Kokeile myös näitä aamupaloja:

Pyöreässä uunivuoassa on uuniriisipuuro. Pöydällä on puna-kultainen liina ja kuva reunoilla näkyy osittain lautasia ja laseja sekä epätarkkoja kukkia.

Paras uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro on hellyttävän helppo, eikä sitä tarvitse vahtia. Täydellistä!
Esivalmistelu5 minutes
Kypsennys1 hour 30 minutes
Annokset: 4

Välineet

  • uunivuoka

Raaka-aineet

  • 1 litra täysmaitoa
  • 1 dl kermaa (voit korvata maidolla tai vedellä)
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 tl suolaa

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Kaada kaikki ainekset uunivuokaan. Sekoita.
  • Laita vuoka uuniin ja paista noin 1 1/2 tuntia. Voit sekoittaa puuroa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen, mutta aivan välttämätöntä se ei ole.
  • Peitä vuoka foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli puuro tummuu liikaa.
  • Nauti aamupalana tai vaikka lounaana.

Muistathan seurata Kokkipottilaa myös Pinterestissä ja Instagramissa!