Jogurtti-chiavanukas

Onkohan mikään niin ihanaa kuin jääkaapissa valmiina odottava aamu- tai välipala.

Jogurtti-chiavanukas on loistava aamiainen tai välipala. Etuna on maukkauden lisäksi se, että puuromainen vanukas on paras tehdä etukäteen – mikä on onnekkaampaa kuin aamulla jääkaapissa valmiina odottava vanukas. Chiavanukkaan valmistuksessa menee muutama minuutti, kun kyseessä ei ole kuin mittaa ja sekoita -operaatio. Tämä vanukas on helppo tehdä maidottomanakin, sillä jogurtiksi käy hyvin vaikka kaurajogurtti.

Jogurttiset vanukkaat ovat mainioita myös vaikka koululaisten välipalana. Edellisenä iltana tai aamulla ainekset sekaisin ja iltapäivällä nälkä taittuu helposti. Sama idea toimii tietysti myös kotitoimistolaisella – tai voihan vanukkaan pakata mukaan vaikka töihin.

Joulukalenterin myötä luvassa on joka päivä jouluun saakka suoraviivaista reseptiikkaa, joka joko ohuella säikeellä tai paksulla siveltimenvedolla liittyy joulunaikaan. Mukaan mahtuu myös jokunen yllätys, koska semmosiahan ne tontut on. Joulukalenteri-tunnisteen alta löytyy muuten liki sata jouluista juttua edellisvuosilta.

Ihanaa adventtiaikaa!

Resepti

Jogurtti-chiavanukas

2–4 annosta

  • 4 dl vaniljajogurttia
  • 2 dl omena-tyrnisosetta (tai esim. mangososetta, vaikka Bonne)
  • 4 rkl chiasiemeniä
  • noin 2 rkl juoksevaa hunajaa tai avagesiirappia
  • marjoja tai hedelmäsosetta (päälle)
  1. Sekoita jogurtin sekaan hedelmäsose, chiasiemenet sekä makeutusaine. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  2. Laita vanukas tarjoiluastioihin ja peitettynä jääkaappiin. Hyydytä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. 
  3. Viimeistele marjoilla tai hedelmäsoseella.