| |

Granola

Granola on helppo tehdä itse – tässä tulee täydellisen rapean granolan resepti.

Rapea mysli on helppo tehdä itse. 

Kuvassa aamupala- tai välipalaherkku on lasilieriössä. Kuvan tausta on vaalea ja oikeassa reunassa on epätarkkana (osin lasipurkin edessä) valkoista pientä kukkaa.

Itse tehty granola on koukuttavan hyvää. Sellaista, jota tekee mieli ottaa lusikallinen ohikulkiessaan. Salaisuutena on öljyn sekä hunajan ja tumman sokerin seos, joka saa uunissa paahdettavan herkun rouskuvan rapeaksi.

Voit valita tähän aamiais- tai välipalaklassikkoon juuri niitä pähkinöitä, manteleita tai siemeniä, joista pidät. Halutessasi voit lisätä paahtamisen jälkeen granolaan myös kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

Tämä rapea aamiaisherkku on myös ihana ruokalahja. Jos käytät gluteenittomia kaurahiutaleita, saat gluteenittoman version. Jos taas vaihdat hunajan vaikkapa vaahterasiirappiin tai agavesiirappiin, on lopputulos vegaaninen.

Jos pidät enemmän myslistä, tämä hunajainen mysli on ihanaa:

Granola eli rapea mysli on helppo tehdä itse. Kuvassa aamupala- tai välipalaherkku on lasilieriössä. Kuvan tausta on vaalea ja oikeassa reunassa on epätarkkana (osin lasipurkin edessä) valkoista pientä kukkaa.

Granola

Itse tehty granola täydellisen rapeaa ja ihanaa sekä aamiaisella, välipalalla että ruokalahjana.
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys25 minutes
Valmistusaika40 minutes

Raaka-aineet

  • 6 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl hunajaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl kuorellisia manteleita

Tee näin

  • Mittaa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Laita öljy, hunaja, sokeri ja suola kattilaan ja kuumenna samalla sekoittaen kunnes seos on tasaista.
  • Rouhi hieman saksanpähkinöitä ja manteleita ja lisää ne auringonkukansiementen kanssa kaurahiutaleiden joukkoon.
  • Levitä kaurahiutaleet ja pähkinät leivinpaperille samalla niitä hieman sekoitellen.
  • Lisää öljyseos ja sekoita kunnolla, tarvittaessa käsin, jotta kaikki ainekset saavat seoksesta osansa.
  • Paahda granolaa 160-asteisessa uunissa (kiertoilmassa riittää 150 astetta) noin 20–25 minuuttia. Sekoita ainakin kerran paiston välissä, jotta granola paahtuu tasaisesti. Ole tarkkana, ettet polta herkkua!

Vinkit!

Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita, jos tavoitteena gluteeniton granola.
Käytä hunajan sijasta agavesiirappia tai vaahterasiirappia, jos tavoitteena on vegaaninen granola.

Joko seuraat Kokkipottilaan Instassa?