| | |

Lanttukuutiot pannulla tai uunissa

Lanttukuutiot pannulla tai uunissa on helppo ja valloittavan herkullisen talvinen lisäke. Tarjoa joulupöydässä tai vaikka salaatin päällä.

Lanttukuutiot on ihana, talvinen lisäke. 

Ruskistuneet lanttukuutiot ovat pienellä valurautapannulla. Pannu on pyöreällä, puisella pannunalusella ja kuvan tausta on tumman sininen. Lanttujen päällä on tuoretta rosmariinia.

Paistetut lanttukuutiot ovat suolaisenmakeita, koukuttavan ihania. Ne saavat makeutensa hunajasta tai siirapista. Suolaisuuden ja makeuden tasapaino säädetään omalle suulle sopivaksi – juuri siten herkullisesta lisäkkeestä tulee täydellistä.

Voit valmistaa lanttu pannulla tai uunissa. Jos teet lantut pannulla, voit lyhentää paistoaikaa esikeittämällä lanttukuutioita – silloin vain nopea ruskistus kuumalla pannulla riittää. Uunissa lanttukuutiot paistuvat kypsiksi helposti, mutta hunaja tai siirappi kannattaa lisätä vasta paiston loppuvaiheessa, jotta se ei pala. Herkulliseen lopputulokseen on monta tietä!

Karamellisoidut lanttukuutiot ovat herkullisia paitsi joulupöydässä myös paistetun kalan tai lihan tai vaikka vegemakkaroiden kanssa.

Lantusta kannattaa valmistaa myös näitä herkkuja:

Lanttukuutiot pannulla tai uunissa on ihana, talvinen lisäke. Ruskistuneet lanttukuutiot ovat pienellä valurautapannulla. Pannu on pyöreällä, puisella pannunalusella ja kuvan tausta on tumman sininen. Lanttujen päällä on tuoretta rosmariinia.

Lanttukuutiot pannulla tai uunissa

Herkulliset karamellisoidut lanttukuutiot valmistuvat helposti joko pannulla tai uunissa. Tee joulupöytään tai tarjoa lisäkkeenä. Lanttukuutiot sopivat myös salaattiin!
Esivalmistelu10 mins
Kypsennys20 mins
Valmistusaika30 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 500 g lanttua
  • 2 rkl rkl öljyä tai voita
  • 2–3 rkl hunajaa tai siirappia
  • noin 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria
  • 2 tl tuoretta rosmariinia (voi jättää pois)

Tee näin

  • Kuori ja kuutioi lanttu. Tee lanttukuutioista noin nopan kokoisia.
  • Jos teet lantut uunissa, kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuumenna paistinpannu.
  • Lisää pannulle öljy tai voi. Jos teet lantut uunissa, sekoita öljy lanttuihin.
  • Paista lanttuja pannulla tai uunissa kunnes ne ovat napakan kypsiä (noin 15 minuuttia).
  • Lisää suola sekä hunaja tai siirappi lanttujen sekaan ja sekoita.
  • Mausta myös mustapippurilla ja rosmariinilla.
  • Maista ja säädä makeuden ja suolaisuuden suhde sopivaksi.

Vinkit!

Jos teet lantut pannulla, voit esikeittää lanttukuutioita noin 5 minuuttia. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla ja mausta ohjeen mukaan.

Muistathan ottaa Kokkipottilan seurantaan myös Pinterestissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti