| | | |

Rocky Road -riisisuklaa

Rocky road -riisisuklaa on klassikkomakeinen kaikilla herkuilla. Kokeile helppoa ohjetta, johon tarvitset vain muutaman ainesosan!

Rocky road -riisisuklaa on kuin klassikkokarkki, mutta täynnä herkkuja. Riisisuklaa on kuvattu ylhäältäpäin ja oikeasta yläkulmasta on murrettu kaksi palaa. Kuvan oikeassa laidassa on havuja.

Latasin riisisuklaan täyteen herkkuja: kuivattuja hedelmiä, karkeasti rouhittuja pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Hyppysellinen sormisuolaa tasapainottaa kokonaisuutta.

Hedelmät ja pähkinät voi valita tietenkin oman makumieltymyksen mukaan. Valmiit pähkinäsekoitukset toimivat erinomaisesti, ja esimerkiksi pistaasipähkinöistä saa hieman suolaisuutta (jätä silloin sormisuola pois).

Kuivattujen hedelmien, kuten aprikoosien ja mangon, lisäksi voi valita vaikkapa hieman kirpeämpiä kuivattuja karpaloita, joiden hapokkuus antaa riisisuklaalle ripauksen raikkautta.

Helppo itse tehty riisisuklaa sopii ruokalahjaksi, juhlien jälkkäripöytään tai viikonlopun herkuksi. Suklaan laatua sekä hedelmiä ja pähkinöitä vaihtelemalla saat tehtyä erilaisia variaatioita. Tämä on koukuttavan hyvää!

Kokeile myös näitä itse tehtyjä karkkeja:

Rocky road -riisisuklaa on kuin klassikkokarkki, mutta täynnä herkkuja. Riisisuklaa on kuvattu ylhäältäpäin ja oikeasta yläkulmasta on murrettu kaksi palaa. Kuvan oikeassa laidassa on havuja.

Rocky Road -riisisuklaa

Rocky road -riisisuklaa on kivaa puuhaa myös pikkukokkien kanssa. Tee lahjaksi tai juhlapöydän herkuksi.
Esivalmistelu15 mins
jähmettyminen30 mins
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 4 dl riisimuroja (tai puffattua riisiä)
  • 150 g suklaata
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä (tai esim. karpaloita)
  • 1 dl pähkinöitä karkeana rouheena
  • 1 dl pieniä vaahtokarkkeja (tai isoja saksittuna pieniksi)
  • ripaus sormisuolaa

Tee näin

  • Pieni kuivatut hedelmät ja rouhi pähkinät.
  • Sulata suklaa vesihauteessa.
  • Sekoita sekaan riisimurot, hedelmäpalat ja pähkinärouhe. Vaahtokarkit voit joko sekoittaa massan sekaan tai painella lopuksi riisisuklaalevyn päälle.
  • Levitä riisisuklaa levyksi, painele tiiviiksi vaikka hieman öljytyin käsin ja jätä jähmettymään.

Seuraathan Kokkipottilaa myös Instassa!

6 Comments

  1. Aika makea kuukausi onkin ollut 🙂 Juuri tänään ajattelin, että onpa poikkeuksellisen paljon makeita juttuja tullut kirjoitettua joulukalenteriin. Tammikuussa sitten vain salaatteja 😉

  2. Siis voi apua! Mä en pysy perässä näissä sun ihanissa resepteissä…Tätäkin on pakko kokeilla. Menee tosin ensi vuoden puolelle. Joku roti ja aikataulu pakko tehdä itselle näiden herkkureseptien tekemiseen…

    Jaana

  3. Sen voin melkein luvata, vaikka kaupan riisisuklaita en olekaan syönyt aikoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti