Rocky Road -riisisuklaa
Rocky road -riisisuklaa on klassikkomakeinen kaikilla herkuilla. Kokeile helppoa ohjetta, johon tarvitset vain muutaman ainesosan!

Latasin riisisuklaan täyteen herkkuja: kuivattuja hedelmiä, karkeasti rouhittuja pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Hyppysellinen sormisuolaa tasapainottaa kokonaisuutta.
Hedelmät ja pähkinät voi valita tietenkin oman makumieltymyksen mukaan. Valmiit pähkinäsekoitukset toimivat erinomaisesti, ja esimerkiksi pistaasipähkinöistä saa hieman suolaisuutta (jätä silloin sormisuola pois).
Kuivattujen hedelmien, kuten aprikoosien ja mangon, lisäksi voi valita vaikkapa hieman kirpeämpiä kuivattuja karpaloita, joiden hapokkuus antaa riisisuklaalle ripauksen raikkautta.
Helppo itse tehty riisisuklaa sopii ruokalahjaksi, juhlien jälkkäripöytään tai viikonlopun herkuksi. Suklaan laatua sekä hedelmiä ja pähkinöitä vaihtelemalla saat tehtyä erilaisia variaatioita. Tämä on koukuttavan hyvää!
Kokeile myös näitä itse tehtyjä karkkeja:
- Pätkisfudge
- Itse tehty joulusuklaa
- Marmoroitu suklaa

Rocky Road -riisisuklaa
Raaka-aineet
- 4 dl riisimuroja (tai puffattua riisiä)
- 150 g suklaata
- 1 dl kuivattuja hedelmiä (tai esim. karpaloita)
- 1 dl pähkinöitä karkeana rouheena
- 1 dl pieniä vaahtokarkkeja (tai isoja saksittuna pieniksi)
- ripaus sormisuolaa
Tee näin
- Pieni kuivatut hedelmät ja rouhi pähkinät.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Sekoita sekaan riisimurot, hedelmäpalat ja pähkinärouhe. Vaahtokarkit voit joko sekoittaa massan sekaan tai painella lopuksi riisisuklaalevyn päälle.
- Levitä riisisuklaa levyksi, painele tiiviiksi vaikka hieman öljytyin käsin ja jätä jähmettymään.