| | |

Persimon-sinihomejuustosalaatti

Persimon-sinihomejuustosalaatti kietoo yhteen kauden parhaat maut. Kolmen aineksen yhdistelmä on vastustamattoman hyvä, ja salaatti on valmista viidessä minuutissa!

Persimonin, sinihomejuuston ja piparin yhdistelmä on upea. 

Persimonsiivut ovat lautasella. Lautanen on pyörtän laudan päällä. Päälle on murusteltu sinihomejuustoa sekä piparkakkua.

Piparkakku ja sinihomejuusto on klassikkopari. Tämä pikkujouluihin tai glögi-iltaan sopiva herkku ravistelee totuttuja mittasuhteita. Pipari pääsee kyllä estradille, mutta sen rooli on murumaisen pieni. Pääosassa sen sijaan patsastelee persimon, sesongin herkku sekin, jonka makeutta sinihomejuusto tasaa. 

Persimon-sinihomejuustosalaatti on carpacciomaisena herkku. Persimonit siivutetaan ohuelti ja asetellaan lautaselle hieman limittäin. Päälle murennetaan juustoa ja piparkakkua. Kolmen ainesosan salaatti on helppo ja super nopea. Salaatti on valmis viidessä minuutissa!

Voit käyttää salaatissa myös vegaanista sinihomejuustoa, jolloin saat ruoasta maidottoman. yös piparkakut on silloin valittava maidottomina. Piparit voivat olla tarvittaessa myös gluteenittomia.

Tarjoa salaatin kanssa vaikka näitä rentoihin pikkujouluihin tai illanistujaisiin sopivia herkkuja:

Persimonin, sinihomejuuston ja piparin yhdistelmä on upea. Persimonsiivut ovat lautasella. Lautanen on pyörtän laudan päällä. Päälle on murusteltu sinihomejuustoa sekä piparkakkua.

Persimon-sinihomejuustosalaatti

Persimon-sinihomejuustosalaatti on herkullinen yhdistelmä makeaa ja suolaista.
Esivalmistelu5 mins
Annokset: 4

Raaka-aineet

 • 3 kypsää persimonia
 • 100 g sinihomejuustoa
 • 1–2 piparkakkua

Tee näin

 • Pese persimonit ja siivuta ne ohuelti.
 • Laita persimonit tarjoilulautaselle.
 • Murustele persimonien päälle sinihomejuustoa.
 • Murustele päälle piparia.
 • Tarjoa heti, ettei piparkakun muruset menetä rapeuttaan.

Vinkit!

Voit käyttää salaatissa myös vegaanista sinihomejuustoa.

Seuraathan Kokkipottilan ruokaseikkailuja jo Instagramissa! Tule mukaan!

14 Comments

 1. Persimon taitavat elää loppusesonkiaan, eikä ne todella ole hinnalla pilattu. Kivaa!
  Tämä(kin) pikkuruoka sopii mainiosti joulunjälkeiseenkin aikaan.
  Mukavaa uutta vuotta, Mummeli!

 2. Oi, persimonit ovat herkkua ja tähän aikaan vielä edullisiakin. Pitääpä kokeilla.

 3. Makean ja suolaisen liitto toimii aina vaan!

  Ja taikina se vasta toimiikin 😀

 4. Heh, tuo taikina idea kutsuu kokeilemaan! Ihana resepti taas kerran. Tein myös persimon-sinihomejuusto hommeliini pari päivää sitten. Oli aika hyvä yhdistelmä. Pitää blogata sekin ohje tässä joulunaikaan!

 5. Kiitos, Mari 🙂
  Hekottelen täällä itsekseni. Korjasin virheen sen sympaattisuudesta ja naurettavuudesta huolimatta.

  Minä en ole kovin innostunut piparista, mutta pidän kyllä periaatteessa piparin ja sinihomejuuston makuyhdistelmästä. Tässä piparia on just sopivasti!

 6. Mä en ole koskaan ollut erityisen innostunut piparista ja sinihomeesta yhdessä, mutta persimon on parasta kyllä! Just tuollaisten suolaisten juustojen kanssa. ps. sulla on aika symppis näppisvirhe tossa ohjeen ekassa sanassa 😉

 7. Niinpä!
  Ja Japanissahan ilmeisesti suositellaan raakaa kalaa kun täällä se on ehdoton nounou. Mutta maalaisjärjellä tässä pärjää ja sillä, että päästää osan mussutuksista toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 😛

 8. Jaksaajaksaa, Hanna! Joulu on joka vuosi, rajoitukset vain väliaikaisia.

  Kävin muuten syksyllä mielenkiintoisen rajoitekeskustelun itäisellä Uudellamaalla asuvan ystäväni kanssa. Siellä rajoitukset ovat kuulema erilaisia kuin Helsingissä. Ja kun perhe on muuttanut Suomeen Ruotsista, on siellä rajoitteet ovat tietysti tyystin erilaisia kuin Suomessa. Tanskassa oli jossain vaiheessa suositus olla käyttämättä kosmetiikkaa raskauden aikana. Osa rajoitteista on ihan varmasti paikallaan, osa todella tärkeitä, mutta selvästikään mitään yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei ole. Tsemppiä! Palkinto on kaiken arvoinen!

 9. Pakkasessa täytyy olla aina taikinajemma akuuttiin tarpeeseen 🙂
  Taikina voittaa valmiit piparit sata-nolla!

  Kiitos!

 10. Ai että, kuulostaa ihanalta. Ens jouluks näitä – sinihomejuustot jää tänä vuonna meikäläisellä väliin. *mutisee itsekseen helvetillisessä rajoitusviidakossa*

 11. Sunnuntaina tuli leivottua pipareita. Ja maisteltua taikinaa joka välissä. Taikina on siis paljon parempaa kuin paistetut piparit. Vielä on pakkasessa sitä, josko vaan nauttisi sen sellaisenaan ?

  Ai niin…kiitos taas kivasta vinkistä.

  Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti