• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Joulukalenteri Juhlat Suupalat & naposteltavat

Persimonlohkoja, sinihomejuustoa ja piparimuruja

Joulukalenterin 16. luukku

 

Piparkakku ja sinihomejuusto on klassikkopari. Tähän glögi-iltaan sopivaan herkkuun muutin tavanomaisia mittasuhteita itselleni mieluisempaan suuntaan: pipari pääsee kyllä estradille, mutta sen rooli on murumaisen pieni. Pääosassa patsastelee persimon, kauden herkku sekin, jonka makeutta sinihomejuusto tasaa. 

Kolmikko toimii myös carpacciomaisena salaattina. Persimonit siivutetaan ohuelti ja asetellaan lautaselle hieman limittäin. Päälle murennetaan juustoa ja piparkakkua. Kokeilin piparimurujen sijasta myös – kehtaanko edes myöntää – piparkakkutaikinaa. Se mikä rapeudessa hävitään, maussa voitetaan, jos kaltaiseltani taikinanystävältä kysytään. 

Resepti

Persimonia, sinihomejuustoa ja piparimuruja

kypsiä persimoneja (1/2 – 1 per syöjä)

sinihomejuustoa

piparkakkuja

Pese persimonit ja lohko ne suupaloiksi. Laita persimonlohkojen päälle nökkönen juustoa, voit kiinnittää juuston tikulla. Murustele päälle piparia. Kaltaiseni taikinalover voi korvata piparimurut taikinalastuilla tai “taikinaraasteella”.

_____


14 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pimp your maksapasteija!
Next Post: Paukkukarkki – Christmas Cracker »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    10.1.2015 at 08:17

    Persimon taitavat elää loppusesonkiaan, eikä ne todella ole hinnalla pilattu. Kivaa!
    Tämä(kin) pikkuruoka sopii mainiosti joulunjälkeiseenkin aikaan.
    Mukavaa uutta vuotta, Mummeli!

    Reply
  2. Vallaton mummeli says

    9.1.2015 at 15:35

    Oi, persimonit ovat herkkua ja tähän aikaan vielä edullisiakin. Pitääpä kokeilla.

    Reply
  3. Hannele says

    17.12.2014 at 16:04

    Makean ja suolaisen liitto toimii aina vaan!

    Ja taikina se vasta toimiikin 😀

    Reply
  4. Tiina - Fanni ja Kaneli says

    17.12.2014 at 13:18

    Heh, tuo taikina idea kutsuu kokeilemaan! Ihana resepti taas kerran. Tein myös persimon-sinihomejuusto hommeliini pari päivää sitten. Oli aika hyvä yhdistelmä. Pitää blogata sekin ohje tässä joulunaikaan!

    Reply
  5. Hannele says

    16.12.2014 at 16:20

    Kiitos, Mari 🙂
    Hekottelen täällä itsekseni. Korjasin virheen sen sympaattisuudesta ja naurettavuudesta huolimatta.

    Minä en ole kovin innostunut piparista, mutta pidän kyllä periaatteessa piparin ja sinihomejuuston makuyhdistelmästä. Tässä piparia on just sopivasti!

    Reply
  6. hanna says

    16.12.2014 at 15:59

    Hahahahaha mä en ees huomannu 😀 kiitti päivän nauruista!

    Reply
  7. Mari - Kivistössä says

    16.12.2014 at 13:20

    Mä en ole koskaan ollut erityisen innostunut piparista ja sinihomeesta yhdessä, mutta persimon on parasta kyllä! Just tuollaisten suolaisten juustojen kanssa. ps. sulla on aika symppis näppisvirhe tossa ohjeen ekassa sanassa 😉

    Reply
  8. Hanna says

    16.12.2014 at 09:36

    Niinpä!
    Ja Japanissahan ilmeisesti suositellaan raakaa kalaa kun täällä se on ehdoton nounou. Mutta maalaisjärjellä tässä pärjää ja sillä, että päästää osan mussutuksista toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 😛

    Reply
  9. Hannele says

    16.12.2014 at 09:00

    Jaksaajaksaa, Hanna! Joulu on joka vuosi, rajoitukset vain väliaikaisia.

    Kävin muuten syksyllä mielenkiintoisen rajoitekeskustelun itäisellä Uudellamaalla asuvan ystäväni kanssa. Siellä rajoitukset ovat kuulema erilaisia kuin Helsingissä. Ja kun perhe on muuttanut Suomeen Ruotsista, on siellä rajoitteet ovat tietysti tyystin erilaisia kuin Suomessa. Tanskassa oli jossain vaiheessa suositus olla käyttämättä kosmetiikkaa raskauden aikana. Osa rajoitteista on ihan varmasti paikallaan, osa todella tärkeitä, mutta selvästikään mitään yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei ole. Tsemppiä! Palkinto on kaiken arvoinen!

    Reply
  10. Hannele says

    16.12.2014 at 08:50

    Pakkasessa täytyy olla aina taikinajemma akuuttiin tarpeeseen 🙂
    Taikina voittaa valmiit piparit sata-nolla!

    Kiitos!

    Reply
  11. Hanna says

    16.12.2014 at 07:18

    Ai että, kuulostaa ihanalta. Ens jouluks näitä – sinihomejuustot jää tänä vuonna meikäläisellä väliin. *mutisee itsekseen helvetillisessä rajoitusviidakossa*

    Reply
  12. Anonyymi says

    16.12.2014 at 06:17

    Sunnuntaina tuli leivottua pipareita. Ja maisteltua taikinaa joka välissä. Taikina on siis paljon parempaa kuin paistetut piparit. Vielä on pakkasessa sitä, josko vaan nauttisi sen sellaisenaan ?

    Ai niin…kiitos taas kivasta vinkistä.

    Jaana

    Reply
  13. Hannele says

    16.12.2014 at 06:12

    Niin on! NIIN ON!

    Reply
  14. Minna Vuo-Cho says

    16.12.2014 at 06:09

    Taikina on ihan parasta!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT