Fetahyrrät
Fetahyrrät ovat valmiita puolessa tunnissa, ja tarvitset herkullisiin pikkusuolaisiin vain muutaman ainesosan. Ne ovat: lehtitaikina, pesto ja feta. Hyrrät onnistuvat myös vegaanisina.

Pienet suolaiset tarjottavat ovat ihania juhlissa, iltapalana tai illanistujaisissa. Nämä kasvishyrrät ihastuttavat sekä helppoudellaan että herkullisuudellaan. Rapeaksi paistuvaa lehtitaikinaa maustaa suolainen pesto sekä uunissa syvyyttä saava fetajuusto.
Jos suunnittelmissasi ovat vegaaniset hyrrät, valitse juustoton pesto (tai valmista pesto itse) ja käydä fetana esimerkiksi Mö Kreikkalainen -vegejuustoa. Tarkista myös, että käyttämäsi lehti- tai torttutaikina on vegaanista.
Pestohyrrät onnistuvat erinomaisesti kaupan valmiista pestosta, mutta voit tietysti tehdä peston myös itse. Esimerkiksi tämä lehtikaalipesto on hyrrissä hyvää:
Kokeile myös näitä syötävän ihania pikkusuolaisia:

Fetahyrrät
Raaka-aineet
- 3 torttutaikinalevyä (300 g)
- 2–3 rkl pestoa
- 100 g fetajuustoa
Tee näin
- Sulata torttutaikinalevyt ja nipistele levyt leveiltä sivuiltaan yhteen.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma 210 astetta).
- Kaulitse taikinalevyä ohuemmaksi siten, että siitä tulee leveä suorakaide.
- Levitä pesto taikinan päälle.
- Murustele feta pieneksi ja ripottele peston päälle.
- Rullaa taikina leveältä sivulta rullalle. Leikkaa rulla reilun sentin leveiksi viipaleiksi.
- Asettele rullat leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Voit nipistää taikinan pään kiinni tai kääntää pään hyrrän alle. Näin rullat pysyvät paremmin kiinni.
- Paista hyrriä uunista riippuen noin 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Vinkit!
- Gluteenittomat hyrrät onnistuvat gluteenittomasta torttutaikinasta. Muista tarkistaa, että myös pesto on varmasti gluteeniton.
- Vegaaniset hyrrät onnistuvat vegaanisesta pestosta sekä vegaanisesta fetasta (esim. Mö Kreikkalainen). Tarkista myös, että käyttämäsi taikina on maidotonta.
Muistathan seurata Kokkipottilan ruokaseikkailuja Instagramissa!