| | |

Pikkuruiset piparkakkutalot

Minipiparitalot voi laittaa mukin koristeeksi – miten valloittavaa!

Pienet piparkakkutalot

Kaksi vuotta sitten tein hurmaavia pieniä piparkakkutaloja. Nyt pienensin mittakaavaa entisestään – miten hurmaavia pikkumökkejä taloista tulikaan! Pikkuruiset piparkakkutalot sopivat glögimukin reunalle, jälkiruokapöytään tai vaikka jäädykkeen tai juustokakun päälle. Ne hurmaavat myös joulupuurolautasen reunalla tai lusikassa odottavana yllätyksenä.

Piparkakkutalot voi tehdä mistä tahansa piparitaikinasta. Kaupan taikina tai itse tehdyn taikinan jämäpala sopii tarkoitukseen mainiosti. Nyt ei hienostella taikinalla, näillä piparitaloilla on tavoitteena vain tuoda hyvää mieltä ja mukavaa tunnelmaa.

Jos muuten pidät piparkakkutaikinasta, kannattaa tehdä myös ehkä maailman parhaita konvehteja. Pipari-suklaakonvehdit onnistuvat myös joko kaupan taikinasta tai kotitekoisesta taikinasta.

Pienet piparkakkutalot pysyvät kasassa pikeerillä, joten kuuman sokerin kanssa ei tarvitse taiteilla. Siksi talojen rakentaminen sopii myös lapsille (ja kaltaisilleni kuuman sokerin kanssa usein sählääville aikuisille).

Kaavat pikkuruisiin piparitakoihin voit tallentaa ja/tai tulostaa alla olevasta linkistä. Huomaathan, että tarvitset kaikkia kaavan osasia kaksin kappalein.

KAAVAT PIENIIN PIPARITALOIHIN