• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Juhlat Kakut Leivonta

Glögi-vadelmajuustokakku

Upea juustokakku on yhdistelmä joulun täyteläisyyttä ja marjan raikkautta.

Juustokakku on makujen moniuloitteisuudessaan ihana: häivähdys joulun sävykkäitä makuja, reilusti raikkautta sekä roppakaupalla näyttävyyttä. Joulunajan hurmaavin kakku on tässä.

Glögikakku on talvinen versio Elina Jyväksen valloittavasta mansikka-kuohuviinikakusta. Vaihdoin mansikat vadelmiin ja mansikkaisen kuohuviinin jouluiseen glögikuohuviiniin, Glöetiin. Lisäsin myös hieman kanelia ja tähtianista, joulun lempimausteitani, sillä vaikka glögikuoharissa on selvästi joulun makuja, kakussa juoman mausteet hieman hukkuvat muiden raaka-aineiden alle.

Kakusta tuli aivan todella maukas. Sellainen raikas mutta jouluinen, täyteläinen mutta silti sopivan kevyt päättämään minkä tahansa pimeän ajan juhla- tai kahvihetken.

Glögi-vadelmajuustokakku on hyvä tehdä jääkaappiin edellisenä päivänä, jotta se ehtii hyytyä rauhassa. Tosin edelliselle päivälle ajoittuvat puuhathan vain helpottavat seuraavan päivän hommia. Ehkä siksi tykkäänkin juuri tällaisista kakuista – usein hääräämistä riittää juhla- tai kahvittelupäivälle muutenkin. Kakku on myös helppo kuljettaa vuoassaan vaikka kyläpaikkaan.

Luulen, että pidät leivonnasta. Kurkkaa myös nämä reseptini:

  • Suklaa-vadelma ice-box -kakku
  • Täydellinen suklaamousse-täytekakku
  • Mehevä suklaakakku oliiviöljyllä
  • Suolakaramellicookiet
  • Maailman parhaat mokkapalat

Resepti

Glögi-vadelmajuustokakku

kymmenelle

pohja

  • 150 g piparkakkuja tai bastogne-keksejä (tai digestive-keksejä maustettuna ripauksella kanelia)
  • 75 g voita

täyte

  • 2 dl paseerattua vadelmapyrettä (noin 5 dl vadelmia)
  • 1 dl Glöet-kuohuviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 – 2 dl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 3/4 dl Glöet-kuohuviiniä
  • 1 pieni kanelitanko
  • 1 tähtianis

kiille 

  • 3 liivatelehteä
  • 1/2 dl laimentamatonta mustikka- tai mansikkamehua tai mehuglögiä
  • 3/4 dl Glöet-kuohuviiniä 

koristeluun

  • marjoja
  • tähtianiksia

  1. Murskaa pohjaan tulevat keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella painellen.
  2. Sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Voit pingottaa pohjan ja reunan väliin leivinpaperin, jotta kakun siirtäminen tarjoilualustalle on helpompaa.
  3. Sekoita vadelmapyreen joukkoon kuohuviini. 
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen huolellisesti tuorejuusto sekä tomusokeri.
  5. Lisää kermaseokseen myös vadelma-kuohuviiniseos.
  6. Liota liivatelehtiä kulhossa kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. Laita kattilaan 3/4 dl kuohuviiniä sekä kanelitanko ja tähtianis. Kiehuta muutama minuutti, jotta mausteista irtoaa makua ja samalla kuohuviini keittyy hieman kasaan. 
  7. Poista mausteet, säilytä ne, sillä tarvitset niitä kiilteen valmistuksessa. 
  8. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan liemeen.
  9. Kaada liivateliemi samalla koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. 
  10. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kakku ja laita jääkaappiin 2–3 tunniksi.
  11. Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. 
  12. Mittaa kattilaan mehu ja kuohuviini. 
  13. Laita myös mausteet kattilaan. Kiehuta muutama minuutti, jotta mausteista irtoaa makua. 
  14. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet nesteen joukkoon.
  15. Sekoittele kiillelientä, jotta se hieman jäähtyy. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
  16. Koristele kakku marjoilla ja esimerkiksi tähtianiksilla.


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Rocky road -suklaasalami
Next Post: Hedelmä-helmipuuro & aamiaispannarit »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    5.12.2016 at 17:42

    Pörhelöinen kulkee mukanani usein. I laaaav her!

    Reply
  2. Hannele says

    4.12.2016 at 20:31

    Mahtavaa, että törmäsit kakkuun IG:ssa!
    Uskon, että se onnistuu hyvin silläkin tapaa. Glöet on itseasiassa yllättävän mausteinen, mutta hieman glögitiivistettä ja skumppaa päälle, tulee varmasti kakkuhommissa oikein hyvä lopputulos.

    Reply
  3. Inkku says

    4.12.2016 at 20:08

    Apua, kohtasin tämän ihanuuden sattumalta instagramissa ja totesin että nyt löytyi kakku itsenäisyyspäivälle! Mutta.. asun Ruotsissa, ja tätä Glöetiä ei Systembolagetista saa. Joten, onnistuisikohan ihan sillä, että raa'asti heittäisi lörän glögitiivistettä normiskumpan sekaan, vai kuinka glögimäinen Glöetin maku oikeastaan on?

    Reply
  4. Mallaspulla says

    4.12.2016 at 20:08

    Kiva aistia Eleanoora-pörhelö mukana tässä kakussa 😀 Glögijuustokakut ovat aina miin ihania ja kuohuvainen taitaa tuoda siihen vain lisää ihanuutta.

    Reply
  5. Hannele says

    4.12.2016 at 19:21

    Kiitos! Mahtavaa, että tykkään!

    Reply
  6. Hannele says

    4.12.2016 at 12:28

    Ihana kuulla, Sari!

    Reply
  7. Kakkumonsteri says

    4.12.2016 at 08:39

    Kivoja luukkuja täällä joukukalenterissasi 🙂

    Reply
  8. Unknown says

    4.12.2016 at 08:27

    Oi että, mikä ihanuus! Jäin jo sen Instagram sneak peakin jälkeen odottelemaan, mitä kakku pitää sisällään.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT