• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Joulu Juhlat Karkit ja makeiset Leivonta

Rocky road -suklaasalami

Suklaasalami on loistava ruokalahja!

Rocky road -suklaasalami

Suklaasalami on valloittava herkku. Se on helppo tehdä, helppo kääriä voipaperin mutkaan mukaan retkelle tai kylään tai antaa lahjaksi herkkuhirmulle. Ja koska elämä ei voi olla liian makeaa, sekoitin suklaasalamiin pieniä vaahtokarkkeja ja kuivattuja karpaloita rockyroadmaiseen tyyliin. Makeutta tasapainotin suolaisilla, murustetuilla kekseillä.

Rocky road -suklaasalamin sekaan voi laittaa mitä tahansa herkkuja. Paria reunaehtoa kuitenkin noudattaisin: sulaan suklaaseen kannattaa sekoittaa jotain rapeaa ja jotain suolaista, jotta salami sekä maistuu että tuntuu tasapainoiselta. Pehmeys ja kirpeys ovat suositeltavia bonuspaloja. Mureaa rapeutta ja sopivasti suolaa suklaasalami sai suolakekseistä sekä rouhituista pistaasipähkinöistä. Pehmeät vaahtokarkit ja kuivatut karpalot toivat lisää makuhermoja hiveleviä ulottuvuuksia. Suklaan jähmettymisen jälkeen pintaan hierottu tomusokeri saa suklaasalamin näyttämään hämmentävästi suolaiselta serkultaan.


Viime vuonna joulukalenterin 3. luukusta paljastui aivan mielettömän hyvät garam masala mantelit. Vuoden 2014 joulukalenterissa puolestaan herkuteltiinsuklaapistaasimarengeilla. Molemmat reseptit elävät keittiössämme edelleen.

Resepti

  

Rocky road -suklaasalami

  • 200 g suklaata (esim. 50%)
  • noin 30 g voita
  • yhteensä noin 4 dl haluamiasi täytteitä (esim. 1 dl minivaahtokarkkeja, 1 dl suolakeksimuruja, 1 dl rouhittuja pähkinöitä, 1 dl kuivattuja karpaloita)

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. 
  2. Lisää täytteet ja sekoita. 
  3. Muotoile massasta tuorekelmun avulla makkaramainen pötkö, taita päät kiinni ja laita jähmettymään jääkaappiin. 
  4. Säilytä mieluiten jääkaapissa. 
  5. Ota suklaasalami huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät avautua suklaan lämmetessä.


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « ARVONTA – Balmuiria pukinkonttiin
Next Post: Glögi-vadelmajuustokakku »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    4.12.2016 at 06:49

    Kiitos, Hanna!
    Vaahtokarkit tuovat minusta kivaa vaihtelevuutta makkaran rakenteeseen.

    Reply
  2. Hanna / Hannan soppa says

    3.12.2016 at 21:55

    Oon joskus tehnyt myös suklaasalamia, sille voisi antaa uuden twistin noilla vaahtokarkeilla ja päivittää blogin aivan karseat kännykkäkuvit uusiin 😀 Herkulta kuulostaa ja tuo kuva on upea!

    Reply
  3. Hannele says

    3.12.2016 at 19:59

    Muutama vieras hätkähti pötköä ihan todella, kun sitä oli tarjolla jälkkärinä. Oli kuulema niin salamin näköistä 🙂

    Reply
  4. Pieta says

    3.12.2016 at 16:15

    Hmm, tämähän vois olla hyvää! Näyttää erehdyttävästi kyllä salamilta, ihan hätkähdin kuvaa katsoessa. Hyvää adventinaikaa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT